Site icon Наше Місто

Де шукати скарби: лайфхаки дніпрян, які купують секонд-хенд

Незважаючи на подорожчання, багато мешканців Дніпра продовжують купувати вживані речі. Про те, де шукати брендові речі у гарному стані та яким чином можна позбаваитись неприємного запаху від “секонду”, дізнавалася журналістка “Нашого міста”.

Піджак від модного дизайнера за 13 гривень

 47-річна Наталія (ім’я змінене на прохання героїні) працює медичним представником однієї з фармацевтичних компаній Дніпра. В неї досить гарна зарплата – 28 тисяч гривень. Донька вже доросла, сама себе забезпечує. Тож Наталія може собі дозволити всі зароблені гроші витрачати на власні потреби.Втім, дніпрянка вже багато років поспіль одягається виключно у секонд-хендах.

– Перший раз купила вживаний одяг ще у 1990-ті,  – згадує Наталія. – Тоді я була студенткою, грошей ні на що не вистачало. Тому стала вдягатися у секонд-хендах. Після закінчення вишу я знайшла роботу, згодом – таку, яка пристойно оплачується. В мене є квартира,  машина, рахунок у банку. Відпочивати я зазвичай виїжджаю за кордон або у хороші готелі в Україні. Саме на це, на мою думку, є сенс витрачати гроші, а не на джинси за 2 тисячі гривень, аналог яких можна купити за 200, а то і за 100 чи навіть 50.  

Специфіка роботи Наталії полягає в тому, що вона кожен робочий день має їздити на службовій машині по місту та розповсюджувати інформацію про різні медичні препарати. При цьому дуже часто між відвідуванням об’єктів трапляються паузи. А знаходяться ці об’єкти – аптеки, амбулаторії, лікарні – у різних районах міста. Завдяки цьому у дніпрянки є можливість відвідувати багато магазинів.

– У центрі Дніпра ловити майже нічого, пощастить може хіба що у день завозу, – ділиться спостереженнями Наталія. – Такі магазини відвідує  багато людей, тож гарні речі швидко забирають. А ось на житломасивах Тополя, 12-й квартал, Перемога я знаходжу справжній скарб. Часто купую речі в останні дні завозу, тому ціна на них буває смішною. А якість – просто супер! Особливо, якщо порівняти з одягом та взуттям у торговельних центрах.

Ось для прикладу лише декілька останніх знахідок Наталії, якими вона пишається.

Піджак від британського дизайнера Jasper Conran обійшовся в 13 гривень, приблизна ціна на офіційному сайті дизайнера такого одягу – 250-300 фунтів стерлінгів. Новісінький, навіть кишені були зашиті!

Вітрівка американського бренду Hollister заважила на 12 гривень, стан відмінний.

А ось, напевно, рекорд: сукня за 4 гривні від британського бренду Monsoon ( до низької ціни додалася знижка по дисконтній картці). У ній дуже приємно прогулятися у літні вечори.

– Досить важко, але все ж таки можливо вполювати у секонд-хендах шкіряні сумки у гарному стані, – зазначає Наталія. – Десь років шість тому у магазині на вулиці Робочій я придбала шкіряну сумку чорного кольору, яка була зроблена на фабриці у Венеції. Вона коштувала 175 гривень. Ношу її досі, тільки блискавку рік тому замінила. Але на ручках шкіра починає стиратися, тож нещодавно я почала замислюватися про заміну моєї улюбленці. Шукала довго, і таки знайшла у магазині на проспекті Лесі Українки. Чорна шкіряна сумка фірми Next у чудовому стані обійшлася мені у 230 гривень. Знайшла її у день завозу, товар продавався на вагу.

Своїм друзям та знайомим Наталія не афішує те, що вдягається та взувається у секонді. А ті навіть гадки не мають, що це так, бо виглядає жінка дуже сучасно та стильно. 

Відбити запах допоможуть оцет та сода 

Світлані Божко 65 років, вона вже давно на пенсії. Виплат від держави ледь вистачає на їжу на комуналку, тому вдягатися ніде, крім секонд-хенду, вона немає фінансової можливості.

–  Живу недалеко від вокзалу, тут є багато магазинів вживаної одежі, – розповідає Світлана Божко. – Але й бажаючих придбати недорогі речі багато, тож доводиться досить довго виловлювати те, що треба. Я до брендів невибаглива, беру те, що підходить за розміром та подобається мені за зовнішнім виглядом.

Жінка зізнається, що віддає перевагу тим речам, які продаються на вагу. Але іноді їй таланить і тоді, коли заглядає у магазини з фіксованою ціною, яка зменшується протягом місяця. У Світлани Миколаївни невеликий зріст, розмір взуття – 36. Завдяки цьому вона часто купує речі, які замалі на інших покупчинь, отже не є ходовим товаром.

– У мене немає футболок, що дорожчі за 20 гривень, майже так само коштують мої спідниці та брюки, – не приховує Світлана Божко.  – Найдорожчі речі – це верхній одяг, але й тут я дуже зрідка витрачаю більше 150 гривень за одиницю. Для мене магазини секонд-хенд – це справжня знахідка. Не зраджую їм і зараз, коли товар подорожчав. Багато моїх подружок теж вдягаються в них. Іноді ми телефонуємо одна одній, якщо побачили речі, які можуть підійти комусь з нас. Такий обмін інформацією допомагає знаходити та купляти те, що треба, за доступною ціною.

Придбані у секонд-хенді речі дніпрянка пере в ароматній рідині, щоб відбити не зовсім приємний запах. Ще й зазвичай додає кондиціонер – на засобах для прання не економить. А потім залишає на декілька діб сушитися та провітрюватися на балконі.  Якщо речі з секонду мають надто сильний запах, Світлана перед пранням замочує їх у теплій воді та додає півсклянки оцту та 4-5 столових ложок соди.

Фото автора та з архіву героїнь.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де у Дніпрі можна продати старі речі.

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version