Site icon Наше Місто

Бійці бригади з Дніпропетровщини під обстрілами врятували тварину з пастки

бійці врятували тварину з пастки

Бійці  бригади з Дніпропетровської області під обстрілом та у найнебезпечніших умовах врятували теля, яке потрапило у пастку. Українські захисники просто не змогли пройти повз очі тварини, які благали про допомогу. Ці історію розповіла бойовий медик з псевдо Лібра, яка була учасницею цих подій, пише “Наше місто” з посиланням на інформації від 108-ї окремої бригади Сил тероборони ЗСУ.

Бойовий медик Лібра. Фото: 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Навіть серед хаосу і небезпеки, українські воїни проявляють людяність і турботу про тих, хто сам не в змозі захиститися. Особливо це стосується тварин, які часто опиняються у безвихідних ситуаціях через бойові дії.

Я працювала в складі групи підтримки пілотів дронів, і наш дрон впав у “сірій зоні”. Було прийнято рішення йти і пошукати цей дрон. Пройшовши лісосмугою, ми отримали команду залягти на її краю. Двоє з нашої команди пішли і знайшли той дрон. І ось, коли ми почали виходити, то натрапили на велику затоплену яму, схожу на вирву, в якій застрягло теля. В нього лише шия та голова стирчали над водою. Воно повертає голову і дивиться на нас. У нього такі змучені очі, наче благає про допомогу, – розповіла Лібра.

За її словами, група бійців зрозуміла, що не може залишити тварину на смерть. Незважаючи на небезпеку, солдати вирішили врятувати теля. 

Можливо, цього і не потрібно було робити, але ми не змогли пройти повз і наші хлопці кинулися витягати теля. Ми довго трудилися. Я йому і траву рвала і води давала, – каже Лібра.

Після значних зусиль теля вдалося витягнути з пастки і перетягнути до тіні. Як тільки воїни почали виходити з небезпечної зони, ворог помітив їх і почав сильний мінометний обстріл. На щастя, вся група дивом залишилася живою і повернулася на базу.

Від командира нам тоді добряче влетіло за те, що ми ризикували своїм життям, – згадує Лібра.

Врятування теля. Фото: 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Ця історія ще раз підтверджує, що справжня сила українських воїнів полягає не тільки у відвазі, а й у великому серці.

Нагадаємо, раніше ми публікували неймовірні фото бійців бригади з Дніпра.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version