Skip to content

Україна наступного тижня може повернутися до відключень електроенергії через спекотну погоду

Ксенія Куземко

Україна наступного тижня може повернутися до відключень електроенергії через спекотну погоду

Спека, яка очікується в Україні, може спричинити значне збільшення споживання електроенергії. Внаслідок цього, графіки відключень можуть бути знову запроваджені вже наступного тижня. Про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону ,пише «Наше місто».

“Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень”, – сказала вона, маючи на увазі підвищення температури.

Міністр енергетики повідомила, що по всій країні тривають відновлювальні роботи на енергетичних об’єктах, пошкоджених внаслідок ворожих атак. Вона закликала українців економно користуватися електроенергією.

Нагадаємо, з 30 липня в Україні відсутні планові відключення електроенергії. Така ситуація стала можливою завдяки поверненню до роботи двох енергоблоків атомних електростанцій та зниженню температури повітря. Найбільш тривалі періоди без світла спостерігалися у липні, коли аномальна спека з температурою до 40 градусів суттєво збільшила споживання електроенергії.

Раніше ми писали, коли міські велодоріжки поєднають в єдину мережу.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: