Skip to content

У Дніпрі відбулись масштабні показові виступи учасників проєкту «Університет третього віку»

У Дніпрі відбулись масштабні показові виступи учасників проєкту «Університет третього віку»

Безкоштовний міський проєкт «Університет третього віку» у Дніпрі користується великою популярністю серед людей поважного віку. Особливим попитом серед учасників користуються спортивні заняття. Програма проєкту передбачає різноманітні фізичні активності, що дозволяють підтримувати здоров’я та активний спосіб життя, – передає «Наше Місто» з  посиланням на прес-службу міськради.

Сьогодні сквер на бульварі Слави перетворився на яскравий спортивний майданчик. Учасники Університету третього віку разом зі своїми досвідченими тренерами продемонстрували неймовірні вміння у різних видах фізичної активності. Від традиційної китайської гімнастики Байлун-Бол з різнобарвними віялами до сучасних танцювальних тренувань та елементів східних єдиноборств – кожен знайшов заняття до душі. Скандинавська хода, аеробіка, черлідинг та загальнозміцнююча зарядка – лише мала частина того різноманіття, яке було представлено на святі.

«Це було масштабне свято від наших слухачів. Вони просто неба на свіжому повітрі продемонстрували свої навички, показали, як правильно виконувати вправи для підтримки гнучкості та сили. Це було дійсно вражаюче і надихаюче. Підтримати наших учасників прийшло багато глядачів. На цій локації ми вперше провели такі показові виступи, зокрема, й аби прорекламувати наш університет. Слухачі УТВ вкотре довели, що турбота про своє здоров’я, тіло, бадьорість може бути приємною та корисною, зокрема, й у поважному віці», — підкреслила Маргарита Прядка, завідувачка сектором планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради.

Виступала у групі східних танців і Олена Шепель: «Я дуже полюбляю танці. Це дає мені неабияку силу, бадьорість, радість. Заняття танцями, зокрема, східними мене так оживляють. А ще – це гарне психологічне розвантаження, враховуючи нинішні непрості часи. Сьогодні з нашою групою показала, чому навчилася за навчальний сезон. Чудовий вийшов захід з посмішками, гарним настроєм та емоціями». 

Ще одна учасниця УТВ Наталія Сичевська виступила у групі танцювальної зарядки і каже: «На заняттях танці поєднуємо із зарядкою. У нас чудовий тренер Сергій Михайлович. Від цих занять відчуваю прилив сил, зʼявляється позитивна енергетика. Та й у цілому після занять гарне самопочуття зʼявляється. Гарна сьогодні була атмосфера під час наших показових виступів. Багато глядачів було. Мене прийшли підтримати мої онуки. Усім раджу записуватися до Університету третього віку. Тут стільки всього корисного!».

Усього цього вечора виступили 14 груп із різних спортивних напрямів УТВ —це  понад 200 учасників проєкту. 

Щоб стати учасником УТВ, потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копій паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номера та довідки ВПО (у випадку з внутрішньо переміщеними особами). Усі документи потрібно принести за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б .

Нагадаємо, раніше ми писали: Мер Дніпра Філатов взяв участь в антикорупційному форумі доброчесності громад, який провело НАЗК.

Читайте також: У закладах професійної освіти Дніпра завершуються ремонтні роботи.

Фото: прес-служба міськради.  

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Спорт, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: