Site icon Наше Місто

У Дніпрі проводять масштабну реконструкцію ліцею № 22: що вже зроблено

У Дніпрі проводять масштабну реконструкцію ліцею № 22: що вже зроблено

У Дніпрі розпочалася масштабна реконструкція ліцею №22. Цей навчальний заклад площею понад 10 тисяч квадратних метрів і складається з трьох секцій різної поверховості, повністю оновлюється в рамках державної програми «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Реконструкція передбачає комплекс робіт, спрямованих на сучасний ремонт і модернізацію будівлі, щоб створити комфортні та безпечні умови для навчання та роботи, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Будівля зазнає масштабної реконструкції, спрямованої на створення сучасного та комфортного навчального середовища. Планується повне перепланування приміщень для оптимізації освітнього процесу, заміна покрівлі та утеплення фасаду для енергоефективності. Особливу увагу приділять вхідним групам цокольного та першого поверхів, які будуть реконструйовані та доповнені зручними прибудовами з підйомником та зонами безпеки. Внутрішні роботи включать оновлення стель, стін та підлоги з використанням сучасних матеріалів. Важливою складовою проекту є забезпечення інклюзивності: у будівлі буде встановлено спеціальні підйомники, що забезпечать доступність на всі поверхи для всіх категорій користувачів.

Згаданий проєкт реконструкції фінасується Європейським інвестиційним банком.

Дніпровська міська рада співфінансує роботи за рахунок коштів міського бюджету.

Олександр Нестерчук, провідний інженер-консультант, який керує реконструкцією будівлі «Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 22 з поглибленим вивченням іноземної мови», повідомив, що роботи на об’єкті розпочалися півтора місяця тому.

«Почали з демонтажу покрівлі, аби до осінньо-зимового періоду ліцей був із новим дахом. Оскільки будівля знаходиться на доволі складній інженерній території, паралельно виконується посилення конструкцій: у підвалі, на поверхах, покрівлі. До 1 вересня підрядник повинен закінчити дах і почне роботи вже усередині будівлі. Реконструкція буде виконана із застосуванням сучасних інженерних та енергоефективних технологій. Це повна реконструкція будівлі з підвалу до покрівлі, зокрема, й з  упорядкуванням прилеглої території. За графіком роботи цілком планується закінчити до грудня 2025-го року», – сказав Олександр Нестерчук, провідний інженер-консультант, який супроводжує реконструкцію обʼєкта «Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 22 з поглибленим вивченням іноземної мови».

Нагадаємо, раніше ми писали: Дніпро двоколісний: коли міські велодоріжки поєднають в єдину мережу.

Читайте також: У Дніпрі на наступному тижні відключать воду боржникам у трьох районах міста.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version