Skip to content

Що робити, коли відновили водопостачання: поради для мешканців Дніпра

Ксенія Куземко

Що робити, коли відновили водопостачання: поради для мешканців Дніпра

У зв’язку з проведенням аварійних та планових ремонтних робіт на водопровідних мережах та спорудах водоканалів у різних районах міста Дніпро та області, спостерігається тимчасове припинення централізованого водопостачання як багатоповерхових будинків, так і приватного сектору. Дніпропетровський обласний ЦКПХ надав рекомендації, що робити після відновлення подачі води у мережі, пише «Наше місто».

При відновленні питного водопостачання необхідно:

  • Спустити воду до тих пір, поки вона стане безбарвною і  без  запаху. Тоді її можна використовувати для приготування їжі та інших потреб.
  • Потрусити невелику кількість води в пляшці – на поверхні не повинно бути піни.

Для пиття використовувати тільки кип’ячену воду. Обов’язково треба кип’ятити воду не менше 10 хвилин з моменту її закіпання. Це – найефективніший метод її знезараження.

Способи знезараження питної води в домашніх умовах за рекомендаціями МОЗ України:

Кип’ятіння

  • Кип’ятити  воду протягом 10 хвилин, після чого дати  їй відстоятися 30 хвилин та охолонути природним шляхом. Після охолодження воду потрібно обережно злити, не збовтавши осад, який зібрався на дні.

Активоване вугілля

  • На літр води потрібно 5 таблеток. Таблетки краще подрібнити. Потрібно почекати щонайменше 8 годин, аби вода знезаразилась.

Раніше ми писали, комунальне підприємство “Дніпроводоканал” проводить аварійно-відновлювальних робіт на водогонах діаметром 1000 мм. У зв’язку з ремонтними роботами на водогонах, тимчасово припинено подачу води на лівий берег Дніпра, зокрема: ж/м Придніпровськ, селище Ігрень, селище Одинківка, селище Олександрівка.

Відновлення стійкого режиму водопостачання споживачів лівого берега міста Дніпро очікується на 10:00 годину 17 серпня.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: