Site icon Наше Місто

Працює без вихідних з початку війни: у Дніпрі хірург міської клінічної лікарні цілодобово рятує поранених захисників

Працює без вихідних з початку війни: у Дніпрі хірург міської клінічної лікарні цілодобово рятує поранених захисників

Юрій Моргун, хірург міської клінічної лікарні №4 у Дніпрі, з початку повномасштабного вторгнення майже не має вихідних. Його робота стала неймовірно важливою – лікар щодня стикається зі складними мінно-вибуховими пораненнями. Його історію розповіли журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Перший військовий пацієнт надійшов до лікарні 25 лютого. Це був воїн територіальної оборони з кульовим пораненням. Лікарі спочатку не знали, що лікують військового, і тільки пізніше дізналися про його статус.

Лікар Моргун згадує, як перший раз накладав турнікет, і визнає, що цей момент залишився в його пам’яті назавжди.

«Пацієнт мені допомагав, як йому правильно накласти турнікет. Перший раз, який би ти не був підготовлений, це завжди перший раз», – каже лікар.

З того часу лікарня стала приймальним пунктом для численних поранених бійців, які часто намагаються повернутися на фронт, незважаючи на рекомендації лікарів. Лікар каже, що інколи доводиться витягати з тіла людей найрізноманітніші уламки.

«Буває витягуєш з тіла людини такі речі, які до снаряду точно не відносяться. І пластикові, і алюмінійові, і трубочки всякі, камінці. Усе що летить від вибуху – все потрапляє у людину», – згадує Юрій Моргун.

Моргун розповідає, що серед пацієнтів є ті, хто отримав поранення буквально через кілька годин після початку бойових дій, а також ті, хто, незважаючи на важкі травми, наполягають на поверненні до служби.

«Були випадки, коли бійці, отримавши поранення, наполегливо добивалися повернення на фронт. Хоча їм говорять, що вони не можуть продовжувати службу, вони все одно намагаються знову повернутися в стрій», — додає Моргун.

Лікар каже, що історії людей, наших захисників, інколи просто не можуть не викликати сліз.

«У кожного пацієнта своя історія, і ці історії часто викликають сльози. Багато поранених приходять до нас з відсутніми кінцівками, але їхнє життя не зупиняється. Вони знають, що про них потурбуються, і не втрачають надії», – зауважує хірург.

Попри важку роботу, Моргун продовжує рятувати життя бійців, не маючи можливості відпочити. Він каже, що вихідні стали рідкістю, а відпустки — практично недосяжними. Проте він розуміє, що його робота – надважлива.

Нагадаємо, раніше ми писали: Початок війни зустрів в операційній: історія хірурга Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра.

Читайте також: Операції під час війни: як дніпровські лікарі цілодобово рятують поранених військових.

Фото: ДніпроTV.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version