Site icon Наше Місто

Подорож у часі: де у Дніпрі можна скористатися таксофоном 70-х років

Путешествие во времени: в Днепре можно воспользоваться таксофоном 70-х годов

У музеї «Машини часу» представлений інтерактивний експонат, який дозволяє зануритися в атмосферу минулого. Відвідувачі мають унікальну можливість відчути себе у ситуації, коли мобільний зв’язок ще не був таким доступним, як зараз. За допомогою звичайного таксофону можна здійснити виклик до служб екстреної допомоги: поліції, ДСНС та швидкої медичної допомоги. Просто наберіть необхідний номер телефону, і вже за кілька секунд до вас надійде відповідь. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Сьогодні домовитися про зустріч так само просто, як дістати смартфон. А ще 25 років тому для цього доводилося шукати вуличний таксофон. Хвилина розмови коштувала всього 2 копійки, а дзвінки до служб порятунку були безкоштовними.

До музею “Машини Часу” з Миколаївщини потрапив справжній раритет – телефонний апарат 70-х років. Цей експонат не просто прикрашає музейну експозицію, а й є повністю робочим. Відвідувачі можуть підняти трубку і зателефонувати до екстрених служб, щоб дізнатися, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях. Цей старий телефон став своєрідним навчальним посібником для дітей. Наприклад, пан Олександр привів сюди свого сина Сашка. Чоловік зазначив, що хлопчик вже зараз знає номери екстрених служб напам’ять.

Олександр молодший зателефонував до служби ДСНС. Говорить, дізнався чимало цікавого.

Новий експонат під назвою “Екстрений телефон” допомагає дітям освоїти важливі навички, які можуть врятувати життя. За допомогою цього інтерактивного пристрою малеча навчається правильно реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації.

За словами Михайла, спочатку задумка була іншою.

“Ми хотіли, щоб усі модернізовані телефонні трубки передавали корисну інформацію для переселенців: де знаходяться штаби допомоги, які у нас розважальні центри, де найближчі бомбосховища. Була така програма, але вона не пройшла”, – пояснює директор музею «Машини часу» Михайло Прудніков.

Хоча музей не зміг залучити фінансування для свого проекту, він все ж таки привертає увагу відвідувачів. Особливо популярним є старий телефон, який нагадує про минуле. Крім нього, у музеї можна знайти й інші цікаві експонати, такі як таксофони, які розважають відвідувачів анекдотами про Брежнєва, а також повторюють за ними сказані слова.

Раніше ми писали, у Дніпрі відкрилася креативна виставка сучасного мистецтва.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version