Site icon Наше Місто

Підготовка до опалювального сезону: у житлових будинках Дніпра триває заміна систем опалення

Підготовка до опалювального сезону: у житлових будинках Дніпра триває заміна систем опалення

Черговий по місту Сергій Файфер, директор департаменту житлового господарства, перевірив хід заміни систем опалення в житлових будинках Дніпра та стан укриттів. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Стара, зношена труба, постійні пориви і несправні крани — так виглядала система опалення в підвалі будинку по вулиці Планетній, 1-А, яка не зазнавала ремонту з моменту побудови в 1968 році.

«Тут взимку дійсно були пориви, труба була в жахливому стані. Сподіваємося, що  після ремонту більше не буде цієї проблеми», – розповідає мешканка будинку по вул. Планетна, 1-А Ірина. 

Наразі тут вже декілька днів працюють фахівці. Вони повністю замінюють всю систему опалення у будинку, аби взимку більше такої проблеми у мешканців не було. 

«Тут окрім старої труби, через яку в опалювальний сезон були пориви, ще й не працювали крани, які могли б у випадку аварійної ситуації перекрити опалення у конкретній квартирі. Через це під час аварій доводилось від опалення вимикати весь будинок. Зараз вже такого не буде. Також міняємо трубу на нову з більш якісних матеріалів. Вона не піддаватиметься корозії», – розповів бригадир ремонтної групи міської аварійної служби  Іван Родіонов. 

Заявки на заміну проблемних труб опалення можна подавати на гарячу лінію Дніпровської міської ради +380 (56) 732 12 12; +380 (95) 732 12 12; +380 (96) 732 12 12; +380 (73) 732 12 12.  

«Мешканці будинку звернулися до міського голови Бориса Філатова щодо ремонту системи централізованого опалення у підвалі дому. Взяли заявку у роботу і виконуємо ремонт. Таким чином Дніпро продовжує підготовку до опалювального сезону. Ми і надалі продовжуватимемо ремонтувати житлові будинки, усуваючи аварійність комунікацій. З початку року центральне опалення замінили вже у 36 житлових будинках», – розповів Сергій Файфер, який 16 серпня був черговим по місту.

Він також перевірив укриття в НВК №57  вул. Прогресивна, 3-А.

«Це укриття розраховано на 184 людини. Тут є все необхідне, аби у комфортних умовах перечекати небезпеку. Є запаси води як технічної, так і питної. Можна приходити із домашніми улюбленцями. Є медичний куточок. Чайник, аби приготувати гарячий напій. Кімната матері та дитини, Wi-Fi, туалети, вентиляція. Також є подовжувачі, аби підзарядити гаджет у разі необхідності», – розповів Сергій Файфер

Нагадаємо, раніше ми писали: У закладах професійної освіти Дніпра завершуються ремонтні роботи.

Читайте також: У Дніпрі проводять масштабну реконструкцію ліцею № 22: що відомо.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version