Skip to content

Мер Дніпра Філатов взяв участь в антикорупційному форумі доброчесності громад, який провело НАЗК

Мер Дніпра Філатов взяв участь в антикорупційному форумі доброчесності громад, який провело НАЗК

Сьогодні, 16 серпня, у столиці відбувся другий Форум доброчесності громад, який провело Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та у партнерстві з RMTeam International. У ньому взяв участь міський голова Дніпра бОрис Філатов, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Головними темами форуму стали розбудова доброчесної влади на місцях, важлива роль місцевих рад у відновленні України та її євроінтеграції, а також впровадження сучасних демократичних інструментів боротьби з корупцією. Серед мерів обласних центрів єдиним учасником дискусії став Борис Філатов, мер Дніпра, який ще минулого року ініціював співпрацю з НАЗК для підвищення прозорості міської влади. До цієї ініціативи вже долучилися 40 громад.

«Ми продовжуємо нашу системну співпрацю з НАЗК та цінуємо їхню практичну допомогу. Пишаємося тим, що Дніпро одним з перших показав приклад такого обʼєднання зусиль, і нині до процесу долучається все більше громад», — зазначив мер Борис Філатов.

НАЗК активно співпрацює з органами місцевого самоврядування, громадами та міжнародними партнерами для прозорої відбудови регіонів. Агентство зосереджується на розвитку та підтримці місцевих ініціатив, надаючи практичну допомогу у виявленні та запобіганні корупції.

«Без культури доброчесності, яка може бути реалізована лише у співпраці з місцевими громадами, ми не зможемо досягти високих стандартів і результатів. В умовах війни наші громади продемонстрували неабияку стійкість і здатність долати найсерйозніші безпекові виклики. Прийшов час так само спільно забезпечити прозоре відновлення та сталий розвиток країни на майбутнє», —наголосив голова НАЗК Віктор Павлущик.

Нагадаємо, раніше ми писали: Цього тижня Дніпро надав Силам оборони високопрохідні вантажівки і вже готує нову партію квадроциклів.

Читайте також: Попри війну приділяємо увагу дитячому спорту: Філатов про ремонт спортшколи №2, якій місто знайшло нове приміщення.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: