Site icon Наше Місто

Координатор «СпівДія Дніпро» отримав премію від Кабміну

У Дніпрі успішно працює «СпівДія хаб» – національна платформа, яка об’єднує ініціативи волонтерської допомоги переселенцям, цивільному населенню як від громадськості, так і від держави. З початку повномасштабного вторгнення понад 120 тисяч сімей отримали гуманітарну допомогу від «СпівДія хаб Дніпро». У кожному гуманітарному пакунку – крупи, макарони, рибні або м’ясні консерви, солодощі, гігієнічні засоби. Також здійснюється гуманітарна допомога мешканцям найгарячіших точок на прифронтових територіях.

Така всебічна та інтенсивна діяльність, безумовно, потребує чіткою та злагодженої координації. Саме її здійснює Рафаель Кіжнер.

Я долучився до проєкту «СпівДІЯ хаб Дніпро» в березні 2022 року, – згадує Рафаель Кіжнер.  – На той момент він став одним з найбільших центрів волонтерської допомоги цивільним у Дніпрі. В хабі працювало одночасно понад 300 волонтерів. Проєкт дуже швидко розвивався та з кожним днем набирав обертів. З часом до нас почали долучатись інші благодійні та громадські організації, партнери. На базі Молодіжного центру ми створили «СпівДІЯ хаб Донецька область». Він вже понад два роки допомагає жителям Донеччини, що проживають в зоні активних бойових дій. Ми стали точкою опори та комунікації об’єднання допомоги цивільним Донеччини, Луганщини та Дніпропетровщини.

Ще зі шкільних часів Рафаель ніколи не міг жити в спокійному ритмі. У старших класах став президентом школи. Тоді й зрозумів, що хоче допомагати людям, що його дуже цікавить молодіжна робота і громадська діяльність. Після 11-го класу вступив до Дніпровського державного медичного університету, який закінчив цього літа. Однак бути лікарем хлопець поки що не планує. Паралельно з навчанням у виші Рафаель Кіжнер  вступив до Молодіжної Ради Дніпра. У 2021 році у віці 19 років він став її головою. На цій посаді був два роки. За цей час Рафаель вивів Молодіжний центр на новий рівень. Тепер тут працює потужна команда, яка організовує величезні заходи, виграє всеукраїнські гранти та щодня працює заради молоді. За всі ці досягнення Рафаель Кіжнер нещодавно отримав премію Кабінету Міністрів України. До речі, у номінації «За розвиток волонтерського руху» було відзначено лише сім осіб з усієї країни.

Після війни, використовуючи свій досвід воєнного часу та здобуту можливість співпраці з міжнародними партнерами й організаціями, я планую допомагати будувати кращу комунікацію,  – розповів «Нашому місту» Рафаель Кіжнер. – Хочу працювати заради відбудови, в першу чергу, Дніпра та Дніпропетровщини, але якщо це буде необхідно, то й інших територій України. Також я мрію поїхати на деокуповані Донеччину та Луганщину.

Фото з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми писали про ТОП-5 молодіжних проєктів Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version