Skip to content

Війна забирає найкращих: у Бахмутському районі загинув Герой з Кривого Рогу

Ксенія Куземко

Загинув військовий Сергій Кожемякін

Жорстока війна, розв’язана росією проти України, безжально збирає найдорожче – життя молодих, мужніх і талановитих людей. На полі бою гинуть кращі сини та доньки нашої нації: мужні воїни, які щиро вірять у вільне та щасливе майбутнє України. У фейсбук-сторінці «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомили трагічну новину – на війні загинув військовий Сергій Кожемякін, пише «Наше місто».

Життя хороброго захисника обірвалося 4 серпня 2024 року у пекельному бою біля міста Часів Яр Бахмутського району.

Чоловік працював випалювачем вапна вогнетривно-вапняного цеху (ВВЦ) «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«Сергій був випалювачем найвищого, шостого розряду, мав найвищу кваліфікацію в цій основній для цеху професії, – розповідає заступник начальника ВВЦ Валерій Вєлікжанін. – Майже три десятиліття пропрацював він у цеху, керував процесом випалювання вапна, необхідного для виробництва нашої сталі. Це важка робота, пов’язана з високими температурами та іншими шкідливими факторами. Водночас вона вимагає знань, досвіду, швидкого прийняття чітких рішень. Це все у Сергія було. Завжди був спокійним і врівноваженим. Кілька років тому ми провели реконструкцію двох обертових випалювальних печей, які отримали комп’ютеризовану систему керування. Сергій взяв активну участь у налагоджувані модернізованого устаткування і швидко опанував нові принципи керування».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та колегам загиблого воїна.

Раніше ми писали, 7 серпня в бою поблизу населеного пункту Роздолівка на Донеччині, захищаючи українську землю від загарбників, загинув солдат Дмитро Ярош.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: