Skip to content

«Укрзалізниця» планує підвищити вартість пасажирських квитків

«Укрзалізниця» планує підвищити вартість пасажирських квитків

Вартість квитків на поїзди СВ та «Інтерсіті+» може зрости у найближчому майбутньому. Як повідомив Олександр Перцовський, голова пасажирського напрямку «Укрзалізниці», компанія розглядає можливість запровадження плаваючих цін на ці категорії квитків, – пише «Наше Місто» з посиланням на Forbes.

У новій тарифній моделі передбачено динамічне варіювання цін в залежності від часу доби, днів тижня та інших параметрів. Перцовський зазначив, що ця модель дозволить зберегти доступні тарифи для пасажирів, для яких вартість є критично важливою.

«До кінця війни українці точно зможуть купувати доступні квитки – це наше зобов’язання як соціальної компанії», – підкреслив він в інтерв’ю Forbes.

Водночас, ймовірно, зростуть і базові тарифи, що буде пов’язано із інфляцією. «Укрзалізниця» планує поступове підвищення базових тарифів щорічно, а також зміну цін на «СВ» в залежності від попиту. Для цього компанія звернулася до уряду з проханням прибрати державне регулювання на ціни квитків класу «СВ».

Перцовський також підкреслив, що попри можливе підвищення цін, залишаться доступні тарифи для тих, кому вартість є критично важливою. Раніше «Укрзалізниця» заявила, що до кінця 2024 року не планує підвищувати тарифи на внутрішні пасажирські перевезення, але вже у грудні 2023 року було здійснено підвищення вартості міжнародних квитків на 3–72% для зменшення загальних збитків від перевезень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Вагонна спека: що треба знати про подорожі у потягах влітку дніпрянам.

Читайте також: Як охолодитися в спеку під час поїздки: прості та корисні лайфхаки.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: