Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Приїхала на кріслі колісному, а додому пішла самостійно: як у лікарні Дніпра ставлять дітей на ноги

Реабілітація світового рівня у Дніпрі

16-річна Анастасія пережила страшну ДТП, отримавши важкі травми голови. Вона не могла самостійно пересуватися. Фахівці Дніпровської міської дитячої лікарні взялися за реабілітацію дівчини. Завдяки їхнім професіоналізму та невтомній праці, а також силі духу пацієнтки, вдалося досягти неймовірних результатів. Лише за тиждень Анастасія зробила перші самостійні кроки, а сьогодні вже готова повернутися до звичайного життя. Детальніше про це – в матеріалі “Наше місто”.

Як з’ясувалося, аварія сталася на Житомирщині, де Анастасія відпочивала з батьком. 

Раїса Іванівна – мама дівчинки

-Їхню автівку викинуло на узбіччя, – розповіла Раїса Іванівна – мама дівчинки. – Фура їхала на великій швидкості, удар прийшовся на той бік, де сиділи діти. Моя Настя постраждала найбільше. Вона 16 днів перебувала в реанімації Житомирської обласної лікарні у тяжкому стані. У неї була відкрита черепно-мозкова травма, перелом основи черепа, численні забої, набряк мозку, зниження зору. 

Після лікування у Житомирській лікарні Настю транспортували до Дніпра. Дівчина пересувалася на кріслі колісному. Вона не могла керувати лівою частиною свого тіла.

Лише за тиждень Анастасія зробила перші самостійні кроки

-Коли я потрапила до дніпровської лікарні, я не вміла ходити, не могла нічого робити лівою рукою, – пригадує Анастасія Данилюк. – Тут мені роблять масаж, я виконую певні вправи, ходжу у басейн. Пригадую, що у п’ятницю я мала їхати додому, а після масажу ніг раптом встала і пішла! Сама! Навіть матуся мене не тримала. Дякую фахівцям, що зі мною працюють. Вони дуже добре до мене ставляться, майже як до подруги.

Реабілітація Анастасії у дніпровській лікарні тривала близько місяця. 

У міській дитячій лікарні Дніпра працює надсучасне відділення реабілітації.

-Ми приїхали сюди на кріслі колісному, а вийшла Настя на своїх ногах, – радіє мама дівчини. – Тут неймовірні лікарі! Дійсно фахівці своєї справи. Вони чуйні до дитини, вислухають, допоможуть. Умови у лікарні просто шикарні. Я не очікувала побачити, що тут все буде так сучасно, так гарно. Тут приємно знаходитись. Інколи  думаєш, що ти не в лікарні. Таких умов у лікувальних закладах я ще не бачила.

У міській дитячій лікарні Дніпра працює надсучасне відділення реабілітації. Тут пацієнти з психоневрологічними патологіями можуть отримати лікування та реабілітацію. Також працює водолікарня з басейном, що є одним із найдієвіших методів реабілітації дітей з проблемами опорно-рухового апарату та після травм.

Ірина – фізичний терапевт

-Я практично з самого початку працювала з Анастасією. Це вже другий курс реабілітації, – сказала Ірина – фізичний терапевт. – Дитина потрапила до нас після лікування у неврологічному відділенні. Вона навіть не могла ходити. Ми почали займатися. За доволі короткий термін вона навчилася переміщуватися з допоміжними засобами. Це була палиця та чотириступний костиль. Вже за чотири дні вона прийшла до зали з допомогою мами. Але хода була хитка.  Настя не могла тримати баланс, була порушена координація. Ліва нога взагалі не працювала. Зараз ми працюємо комплексно: в залі фізичної терапії, у басейні  та з психологом. Ми робимо вправи і для відновлення зору. Станом на сьогодні в плані фізичних навантажень вона витримує повноцінне тренування, як здорові діти. Щодо подальших дій, то я вважаю, що у нас вже фінішна пряма.

Анастасія вчиться у школі, вона перейшла до 11 класу. В майбутньому дівчина мріє стати агрономом. Каже, що хоче наслідувати приклад батька. 

Фото Володимира Федорищева.

Читайте також: У Дніпрі відкрилася креативна виставка сучасного мистецтва.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: