Site icon Наше Місто

Повністю віддавала себе професії: у Дніпрі пішла з життя відома лікарка

У Дніпрі пішла з життя лікарка Марина Чекан

У Дніпрі 15 серпня 2024 року зупинилось серце видатного лікаря, організатора охорони здоров’я, медичного директора «Центру матері та дитини ім. Руднєва» Марини Чекан. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку закладу.

Марина Чекан у 1981 році закінчила Дніпропетровський медичний інститут, спеціальність-лікувальна справа.

З 1981 по 1991 рік працювала лікарем-акушер-гінекологом в Дніпропетровській міській лікарні № 9.

З 1991 по 1994 роки працювала лікарем-акушер-гінекологом в ТМО № 4, а з 1994 року в комунальному закладі «Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 2» Дніпропетровської обласної ради» спочатку на посаді завідувача, лікаря-акушер-гінеколога гінекологічного відділення № 2, потім з 1996 року заступником головного лікаря з акушерсько-гінекологічної допомоги, на цей час – медичний директор комунального некомерційного підприємства «Міська багатопрофільна клінічна лікарня матері та дитини ім. проф. М.Ф. Руднєва» Дніпровської міської ради.

«За час роботи проявила себе досвідченим керівником, що вміло та оперативно вирішувала лікувально-діагностичні та організаційні питання. Регулярно відвідувала лікарські конференції, виступала з доповідями на лікарняних та міських семінарах. За період роботи в нашому закладі впровадила в практику нові методи проведення оперативних втручань (малоінвазивні операції, лапароскопічні оперативні втручання в гінекології). Принципова, тактична, вимоглива до себе та співробітників, ретельна. Мала вищу кваліфікаційну категорію з акушерства та гінекології та з організації і управління охороною здоров’я», – йдеться у повідомленні.

В 2010 році була відзначена Почесною грамотою Міністерства охорони здоров′я України. В 2018 році була нагороджена Почесною грамотою Голови Дніпропетровської обласної ради.

До останніх хвилин свого життя Марина Костянтинівна робила все від неї залежне на благо пацієнтів та колективу лікарні.

Раніше ми писали, майже 50 років присвятила медицині: у Бельгії від інфаркту померла лікарка з Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version