Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як охолодитися в спеку під час поїздки: прості та корисні лайфхаки

Михайло Чернов

Ці поради будуть корисні в першу чергу під час подорожі у спекотну погоду потягами Укрзалізниці, а також автобусами, автівками та загалом тоді, коли ви перебуваєте у просторі, який не одразу і не завжди охолоджується, пише Наше місто. 

Отже, перша важлива рекомендація, яку завжди надають у спеку лікарі, а також нагадує Укрзалізниця – неодмінно мати з собою багато чистої питної води (бажано – охолодженої) та частіше вживати її. 

Варто взяти з собою попередньо заморожену пляшку з водою та / або акумулятор холоду. Ці простенькі засоби даватимуть прохолоду певний час та дозволять трохи охолодитися, якщо покласти їх на лоба, на потилицю, на шию,  під підборіддя, на ліктьовий згин, на зап’ястки тощо.

А якщо плануєте брати з собою приміром акумулятор холоду – візьміть також і  невеличке полотенце, яке варто попередньо замочити водою, обмотайте навколо акумулятора та покладіть на певний час у морозильник. Вже під час поїздки заморожене полотенце можна покласти на лоб або на голову та хоча б на деякий час приємно охолодитися

Врешті, найпростіша порада – час від часу вмиватися прохолодною водою у санвузлі вагона. Можна змочити лоба, руки, потилицю, також намочити водою полотенце, щоб потім покласти на голову / лоб/ потилицю – це допоможе хоч трохи охолодитися.

З урахуванням того, що спека стає звичною ознакою нашого літа, весни та навіть осені, буде корисно придбати ручний вентилятор, який працює автономно, без дротів, від внутрішнього акумулятора, та заряджається приміром через usb-роз’єм. 

Численні моделі таких пристроїв представлені у різноманітних магазинах техніки та на маркетплейсах. Зокрема, можна знайти та придбати міні-вентилятори, які заряджаються / працюють без стаціонарної електромережі – від пауербанків, від ноутбуків, або які можна підключити в роз*єм прикурювача в автівці. 

Читайте також: Африканська спека повертається: яку погоду очікувати в Дніпрі

Категорія: Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: