Skip to content

ОФІЦІЙНО Для безпеки школярів та їх батьків: до 1 вересня оновлюють переходи біля шкіл Дніпра

Михайло Чернов

В Дніпрі комунальні служби продовжують нанесення дорожньої розмітки. Станом на середину серпня виконано вже близько 70% від запланованих робіт., повідомляє Михайло Солярчин, начальник виробничого відділу КП “Транспортна інфраструктура міста”.

Особливий акцент наприкінці літа – оновлення пішохідних переходів та дорожньої інфраструктури біля навчальних закладів міста – шкіл, дитячих садків та ін.  Ця важливі роботи виконуються для та безпеки пішоходів, в першу чергу школярів та їх батьків, а також для зручності водіїв транспорту.

Наразі роботи тривають біля гімназії №50, яка знаходиться на проспекті Металургів. На цій міській магістралі – достатньо активний рух транспорту. Тож біля пішохідного переходу, що розташований біля школи, покладено “лежачі поліцейські”.

Просто зараз фахівці оновлюють на дорозі розмітку, що позначає для водіїв наближення до засобів заспокоєння швидкості: яскраві позначки білою фарбою на асфальті попереджають  про те, що треба знижувати швидкість.

Також комунальники встановлюють новий дорожній знак “Пішохідний перехід” з яскравою окантовкою , який буде добре видно у темний час доби.

Про безпеку та комфорт на дорозі дбають комплексно, тож фахівці одразу проводять обрізку дерев, щоб водіям було краще видно дорожні знаки, пояснює Михайло Солярчин.

Місцеві мешканці задоволені тим, що комунальні служби Дніпра покращують дорожню інфраструктуру:

– Звісно дуже добре, що оновлюють пішохідний перехід, – розповідала нам пані Надія, яка мешкає неподалік та сама відвідувала цю школу. – По-перше, тут навчальний заклад, отже – школярам та дорослим зручно переходити дорогу. Обрізка дерев – також корисна справа. Головне – щоб водії не порушували правила!

Оновлення розмітки та загалом дорожньої інфраструктури біля навчальних закладів буде завершено до 1 вересня. А загалом в цьому році заплановано нанести на дорожньому покритті  390 км розмітки фарбою, ще близько 100 км – пластиком, зазначає начальник виробничого відділу КП “Транспортна інфраструктура міста” Михайло Солярчин.

Усім дніпрянам, дорослим та дітям, варто пам’ятати: для безпеки на дорозі у темний час доби варто використовувати світловідбивальні елементи (флікери), закріплені на одязі,

Для прикладу, це можуть бути браслети, наклейки, стрічки, жилети, інші елементи або яскравий (рефлективний) одяг, який відбиває світло, нагадує Михайло Солярчин.

Світловідбивач, закріплений на одязі дорослого чи дитини, дозволяє водіям в темний час доби побачити людину здалека – вже на відстані 250-300 метрів та відповідно відрегувати

Фото Володимира Федорищева

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: