Site icon Наше Місто

У Дніпропетровській області фіксують нові спалахи сказу у тварин

У Дніпропетровській області фіксують нові спалахи сказу у тварин

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області повідомило, що за результатами досліджень, проведених у першому півріччі 2024 року, Дніпропетровська область увійшла до п’ятірки регіонів України з найбільшою кількістю осередків захворювання на сказ, – пише «Наше Місто».

Було відзначено, що найбільше поширення захворювання на сказ спостерігається серед котячої популяції. У зв’язку з цим, жителів Дніпропетровської та інших областей інформують про необхідність щорічної вакцинації домашніх тварин. Варто зазначити, що вакцинацію проти сказу можна здійснити безкоштовно в усіх державних ветеринарних установах.

У Держпродспоживслужбі підкреслюють, що сказ є небезпечною хворобою як для тварин, так і для людей. Єдиним ефективним способом запобігти захворюванню є вакцинація. Ігнорування цього заходу може призвести до захворювання та смерті тварин.

Вакцинація необхідна всім тваринам, навіть тим, які не виходять на вулицю і не контактують з дикою природою. Щеплення слід проводити щорічно, починаючи з тримісячного віку. Важливо зазначити, що на ранніх стадіях сказ практично не проявляється, а перші симптоми з’являються лише через 3-5 днів після зараження.

Нагадуємо, що вірус сказу потрапляє в організм людини через нервові волокна і досягає спинного та головного мозку, що часто призводить до запалення, паралічу та смерті.

Читайте також: У Дніпропетровській області лисиця зі сказом нападає на дворових собак.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version