Skip to content

У Дніпрі троє дітей з однієї сім’ї захворіли на кишкову інфекцію

Ксенія Куземко

У Дніпрі троє дітей з однієї сім'ї захворіли на кишкову інфекцію

Минулого тижня на Дніпропетровщині захворіло 147 людей на гострі кишкові інфекції. Серед хворих виявлено сім’ю з міста Дніпро, де інфекцією заразилися троє неповнолітніх членів родини. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”.

Там провели епідеміологічне розслідування та організували протиепідемічні заходи.

Кількість випадків гострих кишкових інфекцій у регіоні за минулий тиждень дещо зменшилась порівняно з попереднім періодом і склала 147 випадків.

Це на 6% менше від попереднього тижня. Загалом, ситуація з гострими кишковими інфекціями в регіоні залишається стабільною, не перевищуючи середньобагаторічних показників. При цьому, майже 60% захворілих – це діти до 17 років.

Довідка

Гострі кишкові інфекції, особливо активні в літній період, становлять значну загрозу для здоров’я, особливо дитячого. Ці захворювання, що передаються фекально-оральним шляхом через споживання забруднених продуктів харчування, воду, а також контакт з інфікованими поверхнями, можуть призвести до серйозних ускладнень. Найчастіше збудники таких інфекцій ховаються в сирій їжі тваринного походження, немитих свіжих продуктах та забрудненій воді.

Раніше ми писали, у Дніпропетровській області скажена жінка покусала 15-річного підлітка.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: