Site icon Наше Місто

Якісне опалення у Дніпрі: будинок на просп. Науки перепідключили до теплових мереж міста

Якісне опалення у Дніпрі: будинок на просп. Науки перепідключили до теплових мереж міста

Проблему з опаленням у житловому будинку №7 по проспекту Науки у Дніпрі, яка тривала двадцять років, успішно вирішено шляхом підключення будинку до міських теплових мереж. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

«Нарешті отримуватимемо якісне опалення, і в наших оселях стане тепло». Це в один голос говорять мешканці житлового будинку по просп. Науки, 7. Цей п’ятиповерховий дім на п’ять під’їздів перепідключили до міських теплових мереж. До цього будинок опалювався від котельні Українського державного університету науки і технологій (УДУНТ). З кожним роком якість теплопостачання для мешканців дому ставала все гіршою. Люди  звернулися до міської влади, аби їхній будинок перепідключили до міських теплових мереж.

Аліна Безгодкова, голова правління ОСББ “Гагаріна 7”, повідомила, що мешканці будинку відчували значний дискомфорт через недостатнє опалення. Коли будинок підключався до котельні колишньої Металургійної академії (зараз Український державний університет науки і технологій), температура в квартирах не перевищувала 13-16 градусів.

«Балансоутримувач котельні не ретельно слідкував за станом теплових мереж. Часто траплялися пориви, аварії. Було й таке, що котельня вчасно не була готова до початку опалювального сезону. Наш будинок ОСББ допомагав коштами у ремонтних роботах як в самій котельні, так і в  мережах. Аргументація від балансоутримувача  – «немає коштів». Останні роки отримували листи від університету щодо відключення нашого дому від опалення їхньої котельні і нам  пропонували зробити альтернативне вже власним коштом. Технічні умови будинку не дозволяли цього зробити. А ще – у нас багато в домі пенсіонерів, які самостійно б не змогли профінансувати індивідуальне опалення. По допомогу звернулися до нашого міського депутата Артема Павлова, аби посприяв у вирішенні нашої багаторічної проблеми. Нас почули – будинок перепідключили до міських теплових мереж. Ми безмежно вдячні усім, хто цим займався!», – підкреслила Аліна Безгодкова.

Мешканка будинку Наталія Олександрівна, яка проживає там з 1968 року, розповіла, що протягом багатьох років вони стикалися з проблемою відсутності якісного тепла в своїх оселях. Опалювальний сезон у них розпочинався не вчасно, а лише наприкінці листопада, і завершувався вже на початку квітня. У квартирах було лише трохи тепло, а стіни покривалися пліснявою. Люди були у розпачі та не знали, що робити. Наразі жителі радіють, що їх будинок перепідключили до міських теплових мереж, і вдячні комунальному підприємству «Теплоенерго» за проведену роботу. Вони з нетерпінням очікують на якісне тепло в наступному опалювальному сезоні.

«Торік котельню університет взагалі не міг запустити. Аби мешканці не залишилися без тепла цілком ми дали свої пальники, фахівців. І врешті вдалося запустити котельню. Розуміючи страждання мешканців, ми включили цей будинок у план ремонтних робіт. Перепідключили цей дім до наших міських теплових мереж. Для цього уклали понад 200 метрів трубопроводів опалення, зробили теплоізоляцію. Мешканці вже в цьому опалювальному сезоні  отримуватимуть якісну послугу теплопостачання», – додав заступник директора КП «Теплоенерго» Володимир Білан.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі міська «Служба підтримки сім’ї» допомагає родинам під час розлучення знайти компроміс щодо виховання дитини.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version