Skip to content

154 школи Дніпра завершують підготовку до початку навчального року

154 школи Дніпра завершують підготовку до початку навчального року

Вже з 2 вересня близько 94 тис. дітей підуть до шкіл Дніпра. Наразі навчальні заклади у нашому місті завершують підготовку до початку навчального року, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Останні приготування перед початком нового навчального року в гімназії № 35 вже завершуються. Класи сяють чистотою після генерального прибирання, а там, де було потрібно, виконано косметичний ремонт. Особливу увагу приділили укриттю, яке тепер повністю готове забезпечити безпеку учнів під час повітряних тривог. Педагогічний колектив активно працює над розробкою навчального плану та графіком роботи закладу

«Ми розпочали підготовку з початку серпня.  І в цьому році, як і торік, пріоритетним питанням є безпечна та якісна освіта дітей. Торік у нас 24 класи навчались у змішаному форматі, 17 – в онлайн форматі. Цього року, зробивши попереднє опитування батьків, ми бачимо картину, що майже всі класи готові виходити офлайн. Лише чотири класи з 42-х у різних паралелях будуть, скоріш за все, навчатись онлайн. Також цьогоріч у нас сформувалось 5 перших класів. Приймаємо і вимушених переселенців. У школі навчаються понад 200 дітей з числа ВПО. Також маємо 4 учнів з особливими освітніми потребам з різними рівнями підтримки. У гімназії створено всі умови для навчання дітей з інвалідністю, маємо і інклюзивну вбиральню. Тож на сьогодні ми майже готові до нового навчального року», – розповіла в. о. директора Дніпровської гімназії №35  Ірина Карпенко.

Анна Агеєва, учениця третього класу, з нетерпінням чекає на повернення до очного навчання у Дніпровському ліцеї №12 “Інтелект”. Після першого класу, який вона змушена була провчити онлайн, дівчинка мріє знову відчути атмосферу шкільного життя та спілкуватися з однокласниками офлайн.

«У другому класі я вже вийшла в  офлайн, і це було кращим рішенням. Адже у школі цікавіше, ніж вдома, тим паче, що на онлайні міг «заглючити» компʼютер, тож були певні проблеми під час навчання. Зараз теж мрію, аби і третій клас розпочати в офлайн форматі», – поділилась учениця ліцею № 12 «Інтелект» Анна Агеєва.

Учень 3-го класу Лев мріє про повернення до офлайн-навчання. Він каже, що у школі усі більше спілкуються один з одним, а тому хлопець хотів би ходити до школи. Він також каже, що це питання буде обговорювати з батьками.

Цей ліцей пропонує освіту для учнів з 1 по 11 клас, а в майбутньому планується і 12 клас. Це стало можливим завдяки угодам з міжнародними організаціями, з якими заклад співпрацює.

«Ми вже зробили косметичний ремонт, де це було потрібно, зараз провітрюємо укриття і деякі ділянки там обробляли протигрибковою сумішшю. Кабінети всі повністю готові. Цьогоріч у нас буде лише 3 дистанційних класи, торік їх було 6. Усього у нас 27 класів, в яких навчатиметься 761 дитина. Першокласників набрали усього два класи по 24 дитини. Загалом ми вже майже готові до навчального року», – розповіла директорка Дніпровського  ліцею № 12 «Інтелект»  Рита Руда.

Цьогоріч у 154 закладах загальної середньої освіти міста навчатимуться близько 94 тисяч учнів.

Заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Світлана Клявченко, яка 14 серпня була черговою по місту, розповіла, що через значні освітні втрати, спричинені пандемією та повномасштабним вторгненням рф, цьогоріч, враховуючи рекомендації МОН, було ухвалено рішення організувати освітній процес у закладах загальної середньої освіти на 2024-25 навчальний рік у переважно очній формі навчання.

За потреби можливе застосування змішаного режиму, що поєднує очну та дистанційну форми. Вибір між формами навчання буде визначено самим закладом. Найпростіші укриття вже облаштовано у 118 закладах. Ухвалено план розміщення учнів з закладів без укриттів у школах, які мають ці укриття. Учні з 12 закладів отримають безкоштовне підвезення до шкіл, де вони навчатимуться. Наразі майже всі заклади готові до нового навчального року, залишилось вирішити лише організаційні питання.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі міська «Служба підтримки сім’ї» допомагає родинам під час розлучення знайти компроміс щодо виховання дитини.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: