Skip to content

Врятували теля під час мінометних обстрілів: історія бойової медикині з ТрО Дніпра

Врятували теля під час мінометних обстрілів: історія бойової медикині з ТрО Дніпра

Попри складні умови на фронті, українські воїни продовжують проявляти людяність навіть у найнебезпечніших ситуаціях. Зворушливою історією про порятунок тварини під час війни поділилася бойова медикиня «Лібра», пише «Наше Місто» з посиланням на фейсбук-сторінку 108-ї окремої бригати ТрО.

Бойова медикиня із позивним «Лібра», яка служить на передовій, поділилася історією, яка показує справжню людяність та велике серце українських військових. Під час виконання завдання її група підтримки дронів знайшла теля, яке застрягло в затопленій ямі. Незважаючи на ризик, захисники вирішили врятувати тварину.

«Я працювала в складі групи підтримки пілотів дронів, і наш дрон впав у “сірій зоні”. Було прийнято рішення йти і пошукати цей дрон. Пройшовши лісосмугою, ми отримали команду залягти на її краю. Двоє з нашої команди пішли і знайшли той дрон. І ось, коли ми почали виходити, то натрапили на велику затоплену яму, схожу на вирву, в якій застрягло теля. В нього лише шия та голова стирчали над водою. Воно повертає голову і дивиться на нас. У нього такі змучені очі, наче благає про допомогу», – згадує жінка.

Після важких зусиль, теля вдалося витягнути та перемістити в безпечне місце. Однак, під час виходу з небезпечної зони ворог відкрив мінометний обстріл. На щастя, вся група залишилася живою і повернулася на базу.

«Від командира нам тоді добряче влетіло за те, що ми ризикували своїм життям», – згадує «Лібра».

Ця історія ще раз підтверджує, що українські воїни відзначаються не лише відвагою, а й великим серцем, навіть у найважчі моменти війни.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пішла воювати після загибелі на фронті чоловіка: історія чемпіонка світу, яка знаходиться у лавах ЗСУ.

Читайте також: Ми якимось дивом не потрапили в полон: історія поліцейського з Маріуполя, який служить у Дніпрі.

Фото: фейсбук-сторінка 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: