Skip to content

Вночі над Дніпром та областю помітили яскраво-рожеве північне сяйво

Вночі над Дніпром та областю помітили яскраво-рожеве північне сяйво

Сьогодні вночі мешканці Дніпра та Павлограда стали свідками унікального природного явища – північного сяйва. Небо над містом заполонив яскравий рожевий колір. Ці незвичайні вогні освітили небокрай, створюючи казкову атмосферу, – пише «Наше Місто».

Північне сяйво тривало близько пів години після опівночі, зачаровуючи мешканців міста своїми червоно-фіолетовими відтінками. Журналісти «Дніпра Оперативного» поділилися декількома світлинами цього дивовижного явища.

Фахівці пояснюють, що для появи північного сяйва необхідні певні умови, зокрема безхмарне небо та геомагнітна буря. Астрономи також зазначають, що краще за все спостерігати за цим явищем можна за кілька кілометрів від міста, де відсутні електричні джерела освітлення. Після комендантської години північне сяйво можна було побачити й у населених пунктах, де вимикають вуличні ліхтарі.

Вночі над Дніпром та областю помітили яскраво-рожеве північне сяйво

Що таке північне сяйво

Північне сяйво – це оптичне явище, яке виникає у верхніх шарах атмосфери в полярних районах. Воно виникає під впливом потоків заряджених частинок, які магнітне поле планети спрямовує до полюсів, викликаючи швидкі зміни кольорів на нічному небі.

Нагадаємо, сьогодні вночі очікувався потужний зорепад Персеїди.

Дослідниця у Дніпрі розповіла, чому виникають зоряні дощі – метеорні потоки.

Фото: телеграм-канал «Дніпро Оперативний».

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна, Фотогалерея

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: