Skip to content

В Україні хочуть об’єднати два шкільних предмети: про які йде мова

Ксенія Куземко

В Украине хотят объединить два школьных предмета: о каких идет речь

Міністерство освіти України розглядає можливість об’єднання шкільних предметів “Історія України” та “Всесвітня історія” в єдиний навчальний курс. Про це йдеться у відповідному наказі відомства «Концептуальні засади реформування історичної освіти в системі загальної середньої освіти», пише «Наше місто».

Документ наголошує, що одним із чинників таких змін є нове бачення історії України як органічної складової європейської та світової історії.

«Під впливом російсько-української війни та дов’язаних із нею трансформацій міжнародних відносин Україна опинилася в епіцентрі геополітичних процесів. Це спонукає до виразнішого погляду на Історію України як невід’ємного складника європейської та загалом світової історії. У системі загальної середньої освіти такий підхід має бути реалізований шляхом запровадження єдиного загальноосвітнього курсу історії, ключовим виміром якого буде взаємодія України і світу в історичній ретроспективі», – вказано у документі.

Також таким чином планують спростити викладання для вчителів.

«Курс історії надасть додаткові переваги також для вчительства, як-от: можливість керувати навчальним процесом, ефективно використовуючи години навчальних занять; зосередитися на основних питаннях змісту; зробити навчання історії змістовно та інтелектуально наповненішим; швидше досягати навчальних цілей, тобто реалізовувати компетентніший підхід; вивільнити час для обговорень і виконання ученицями / учнями практичних завдань, зокрема для реалізації навчальних проектів; диференціювати навчання відповідно до зацікавлень учнівства; оперувати повнотою власних знань і досвіду», – йдеться у тексті наказу.

Раніше ми писали, навчальний рік 2024-2025: як вчитимуться школярі у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: