Site icon Наше Місто

У Дніпрі та області перевірили воду на пляжах: що знайшли

У Дніпрі та області перевірили воду на пляжах: що знайшли

Співробітники державного підприємства “Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ” продовжують здійснювати моніторинг якості води на офіційних пляжах Дніпропетровської області. Протягом тижня з 2 по 8 серпня було проведено дослідження якості води у 38 водоймах. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДУ“Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”.

Під час дослідження проб води було виявлено значні відхилення від санітарних норм. Зокрема, 15,7% проб містили патогенні мікроорганізми. Забруднення спостерігалось у Дніпрі (Дніпро та Кам’янське), Кам’янському водосховищі та річці Самарі (Новомосковськ).

Щодо фізико-хімічних показників, то 46,1% з 26 проаналізованих проб не відповідали нормам. Зокрема, підвищений вміст хлоридів та сульфатів зафіксували у воді річки Вовча (Павлоград) та Самари (Новомосковськ).

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» рекомендує населенню неухильно дотримуватись всіх правил безпеки,  відпочивати та користуватись водними об’єктами лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при відсутності заборони місцевих органів влади.

Раніше ми писали, у Дніпрі мешканці лівого берега на декілька діб залишаться без води.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version