Site icon Наше Місто

У Дніпрі спостерігали зорепад Персеїд та полярне сяйво

зорепад Персеїд та полярне сяйво у Дніпрі

У ніч на вівторок, 13 серпня, у Дніпрі спостерігали зорепад Персеїд, який вважають одним з найвражаючих астрономічних явищ. До об’єктиву мешканців Дніпра потрапив не лише зоряний дощ, а й відблиск полярного сяйва, яке теж можна було побачити з деяких куточків України минулої ночі. Про це пише “Наше місто”.

Зорепад Персеїд – це одне з найкрасивіших і очікуваних астрономічних явищ року. Щороку в серпні Земля проходить через шлейф пилу і уламків комети Свіфта-Туттла. Коли ці частинки потрапляють в атмосферу нашої планети, вони згорають, створюючи яскраві спалахи світла, які ми бачимо як “падаючі зірки”. Здається, що всі метеори вилітають з однієї точки на небі, яка розташована в сузір’ї Персея. Саме тому цей метеорний потік і отримав таку назву.

Виявляється, вчора у деяких регіонах окрім зорепаду, було видно й північне сяйво. І точно, фотографуючи вчора зоряне небо, я й не зрозуміла одразу що це за рожевий відтінок на фото, – написала у соцмережі Дніпрянка Ольга.

Вона також опублікувала зроблені фото нічного неба, на яких можна побачити так званий метеорний дощ та, схоже, рожевий відблиск полярного сяйва.

Полярне сяйво – це одне з найкрасивіших і загадкових природних явищ, яке зазвичай асоціюється з далекою півноччю. Однак, у останні роки все частіше з’являються повідомлення про спостереження полярного сяйва навіть в Україні.

По суті, це світіння верхніх шарів атмосфери, спричинене взаємодією заряджених частинок сонячного вітру з магнітним полем Землі. Коли ці частинки досягають атмосфери, вони збуджують атоми газів, які починають випромінювати світло. Це світло і створює те вражаюче видовище, яке ми називаємо полярним сяйвом. Зазвичай воно має вигляд смуг, дуг або завіс, які повільно змінюють свою форму і колір. Найчастіше вони світяться зеленим або червоним кольором, але можуть бути й інших відтінків.

Чому полярне сяйво іноді видно в Україні?

Нагадаємо, раніше ми писали, що ц Дніпрі спостерігали веселку без дощу.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version