Site icon Наше Місто

Як в Україні подати заяву на відстрочку від мобілізації без відвідування ТЦК

Як в Україні подати заяву на відстрочку від мобілізації без відвідування ТЦК

У 2024 році військовозобов’язані громадяни України отримали можливість подати заяву на відстрочку від мобілізації без необхідності особистого відвідування територіального центру комплектування. Це можна зробити, відправивши документи рекомендованим листом, – пише «Наше Місто» з посиланням на UA portal.

Адвокат Роман Сімутін роз’яснив покроковий алгоритм дій для оформлення відстрочки дистанційно. Спочатку слід підготувати заяву на відстрочку за зразком, який міститься у додатку 4 до відповідної постанови. До заяви потрібно додати документи, перелік яких наведено у додатку 5. Всі документи повинні бути завірені нотаріально або у селищній раді. Після цього їх можна надіслати рекомендованим листом з описом вкладення та з підтвердженням вручення.

Згідно із законодавством, відправка документів рекомендованим листом прирівнюється до особистого подання заяви. Після отримання листа, ТЦК зобов’язаний розглянути заяву та прийняти рішення про надання відстрочки або відмову. Це рішення має бути оформлене у письмовій формі.

Сімутін також зазначив, що деякі представники ТЦК вважають достатнім просто надіслати відповідь заявнику, але це не звільняє їх від обов’язку належним чином розглянути заяву. Відсутність особистого подання заяви або військового квитка не є підставою для відмови у розгляді чи наданні відстрочки.

У разі бездіяльності або неправомірних дій з боку ТЦК, громадяни мають право звернутися до суду для оскарження таких рішень.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мобілізація в Україні:  коли почнуть штрафувати за порушення правил військового обліку.

Читайте також: Мобілізація в Україні 2024: як студентам оформити відстрочку.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version