Skip to content

Декретні виплати безробітним матерям в Україні 2024: тривалість та розмір

Декретні виплати безробітним матерям в Україні 2024: тривалість та розмір

Підтримка у період вагітності та пологів є важливою для майбутніх матерів. Про те, які саме декретні виплати очікують матерів, які не працюють, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Економіку 24.  

У період вагітності та пологів важлива підтримка для майбутніх матерів. Для жінок, які не працюють та не стоять на обліку в Центрі зайнятості, декретні виплати у 2024 році складають 25% від прожиткового мінімуму. З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум становить 2 920 гривень, отже, декретні виплати дорівнюють 730 гривень.

Згідно з інформацією бухгалтера Олени Панченко, кожна жінка в Україні має право на декретні виплати, але їх тривалість залежить від кількості очікуваних дітей. Якщо жінка очікує одну дитину, декретна відпустка складає 126 календарних днів: 70 днів до пологів і 56 днів після них. Якщо жінка виношує дві або більше дітей, відпустка триватиме 140 днів, розподілених по 70 днів до і після пологів.

Жінки, зареєстровані в Центрі зайнятості, отримують допомогу відповідно до стандартів виплат по безробіттю.

Після народження дитини також передбачена фінансова допомога. Одноразова виплата складає 41 280 гривень, але гроші не надходять усі одразу. Крім того, протягом 30 днів після народження дитини можна отримати Пакунок малюка, який надається як у грошовій, так і в натуральній формі.

Нагадаємо, раніше ми писали: Соціальна допомога для пенсіонерів в Україні 2024: які виплати можна отримати.

Читайте також: Стало відомо, як будуть навчатися у Дніпрі діти у школах та гуртках.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: