Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Збільшення виплат та відкриття ФОП: нові можливості для патронатних сімей у Дніпрі

соціальний захист

В Україні запровадили зміни, спрямовані на розвиток патронатних сімей, підтримку вихователів та їх помічників. Детальніше про це розповіла Поліна Дверій – головна спеціалістка департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради.

Патронат над дитиною — це професійна послуга. Патронатний вихователь забирає до себе на тимчасове виховання дітей, чиї сім’ї опинилися у складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати. А помічник вихователя допомагає доглядати цих дітей. 

Поліна Дверій – головна спеціалістка департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради

Наразі в Дніпрі 5 патронатних вихователів, які виховують 7 дітей, сказала Поліна Дверій. – Проте це недостатньо, адже дітлахів, які потребують тимчасових родин, набагато більше. Тому держава впритул займається питанням розвитку патронату. Одним із факторів його популяризації серед громадян є збільшення грошової винагороди вихователя.

За словами Поліни Дверій, патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць. Також запроваджується оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини з сім’ї патронатного вихователя і влаштуванням наступної оплачуватиметься в розмірі однієї мінімальної зарплати.

-За три місяці догляду за дитиною патронатному вихователю нараховуватимуться 7 днів оплачуваної відпустки, – додала Поліна Дверій. – Також розширюється коло людей, які можуть бути помічниками патронатних вихователів. Помічником зможе бути людина не тільки з-поміж родичів, які мешкають разом з патронатним вихователем. Служба у справах дітей допомагатиме шукати помічника. А робота помічника патронатного вихователя тепер оплачуватиметься. Розмір грошового забезпечення становитиме одну мінімальну зарплату на місяць.

В Україні запроваджено зміни для патронатних вихователів

Серед істотних змін – скорочення терміну початку навчання кандидатів у вихователі і помічники: тепер протягом одного місяця замість двох після отримання направлення. Також врегульовано строки перебування дитини під патронатом на час воєнного стану. Дитина зможе залишатися в сім’ї патронатного вихователя понад 6 місяців. Патронатні вихователі та їхні помічники зможуть відкрити ФОП. 

Щоб зареєструватися і стати кандидатом в патронатні вихователі, потрібно звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання або отримати консультацію за тел: +38 (066) 973 22 76.

Фото: Володимира Федорищева, НМ.

Читайте також: Дніпрянин Азад Мамедов вигадав, як робити повербанки з електронних сигарет.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: