Site icon Наше Місто

В Україні хочуть скасувати прожитковий мінімум: що буде натомість

В Украине хотят отменить прожиточный минимум: что будет взамен

В Україні готують зміни в системі соціальних виплат. Замість прожиткового мінімуму хочуть ввести базову соціальну допомогу. Сума допомоги буде залежати від того, скільки людей живе в сім’ї. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю каналу “Рада“, пише «Наше місто».

На даний момент Міністерство соціальної політики проводить консультації щодо відповідного законопроекту з іншими урядовими установами.

“Сьогодні формально задекларований прожитковий мінімум недостатній, щоб забезпечити потреби людини. Він не враховує, як людина проживає. А ми проживаємо допомогосподарствами. Одинокій людині дещо більше коштів треба, ніж допомогосподарству, наприклад, з шести осіб. Якщо діти і дорослі, то це інше переформатування…Ми хочемо відійти від прожиткового мінімуму. До цього прив’язані штрафи, посадові оклади і т.д. Для нас дуже важливо це роз’єднати”, – розповіла міністерка.

Розмір державної допомоги, зокрема у випадку безробіття, визначається з урахуванням багатьох факторів, серед яких склад сім’ї та доходи її членів. Важливо розуміти, що рішення одного з подружжя зосередитися на веденні домашнього господарства, а не на трудовій діяльності, є свідомим вибором сім’ї. У такому разі, якщо дохід працюючого члена сім’ї достатній для забезпечення її потреб, держава може не надавати додаткову фінансову допомогу.

Нині Міністерство соціальної допомоги завершує роботу над законопроєктом, який пропонує запровадити в Україні базову соціальну допомогу на заміну прожитковому мінімуму.

Раніше ми писали, де у Дніпрі з 12 серпня відключатимуть воду боржникам.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version