Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Стало відомо, як будуть навчатися у Дніпрі діти у школах та гуртках

У новому навчальному році 2024-2025 навчання у загальноосвітніх, спортивних та мистецьких школах, а також у ПТУ будуть проходити переважно очно та за змішаною формою. Про це журналістка «Нашого міста» дізналася під час брифінгу, який відбувся 12 серпня.

 – У місті функціонують 154 комунальних заклади загальної середньої освіти та 177 закладів дошкільної освіти, в яких у 2024-2025 навчальному році здобуватимуть освіту близько 106 тисяч дітей, – повідомила  Світлана Клявченко,   заступниця начальника управління освіти Департаменту гумполітики Дніпровської міськради. –  З метою безпеки в 118 закладах загальної середньої та 79 закладах дошкільної освіти облаштовано та функціонують найпростіші укриття. До кінця календарного року 100 садочків у Дніпрі відкриють свої двері  і будуть мати укриття. Враховуючи освітні втрати, переважною формою навчання у нашому місті визначена очна, за потреби – змішана та дистанційна. Батьки можуть обрати будь-яку форму, також сімейну та екстернат. Учні 1-4  класів будуть навчатися виключно у першу зміну, щодо інших може бути певна черговість.

За словами Оксани Сологуб, заступниці директора департаменту гумполітики, зараз у Дніпрі знаходиться 11 закладів професійною та професійно-технічною освіти. Там цього навчального року будуть навчатись біля 5 тисяч дітей. Навчання буде очним або дистанційним – в залежності від безпекової ситуації. У 8 закладах професійно-технічної освіти відремонтовано 6 укриттів. Також проводяться ремонтні роботи у навчально-практичних центрах за будівельним та металургійним напрямками.

 Олександр Осипов, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР, підкреслив, що навчальний рік у спортивних школах міста не припиняється протягом всього року. Зараз у місті є  22 спортивні школи, де тренуються більше 10 тисяч вихованців. Поки що не вийшла з простою тільки школа з кінного спорту. З 1 вересня у всіх спортшколах  починаються набори до груп початкової підготовки. Наразі розпочався  поточний ремонт покрівлі, роздягалень та спортивного залу у ДЮСШ №8, де навчаються веслуванню на байдарках та каное. Триває реконструкція нового приміщення для стрибків на батуті ДЮСШ № 2.

 Мистецька освіта Дніпра – це 20 мистецьких шкіл (17 музичних, 2 школи  мистецтв, 1 школа класичного танцю), в яких  навчається понад 7 тисяч учнів.

За вибором батьків у мистецьких школах 50 % дітей навчається офлайн, 25 % – онлайн, 25 %  – за змішаною формою, – повідомив Євген Хорошилов, заступник начальника управління культури департаменту гумполітики ДМР.  –  З’явились інноваційні мистецькі програми які впроваджуються у навчальний процес 2024-2025 років. Започатковуємо два нових цікавих проєкти. Перший – “Реабілітація музикою”, його ціль – реабілітація наших захисників. Він буде відбуватися на базі ДМШ№ 9. А у ДМШ№ 1 розпочне діяти ексклюзивна навчальна програма «Digital музика».

 Тетяна Журова, заступниця директора департаменту молодіжної політики на та національно-патріотичного виховання ДМР повідомила, що до цього департаменту підпорядковані 7 закладів позашкільної освіти та 2 художні школи. В них є 51 філія. Навчатися діти будуть очно та за змішаною формою. Для цього їм пропонується 370 гуртків та 60 мистецьких класів. Вік вихованців – від 4 до 18 років. Записатися у гуртки можна у соцмережах або очно. Серед нових напрямків – школа блогерів, картинг, авіа-та ракетобудування, туристичні гуртки.

Фото автора та Валерія Кравченка.

Нагадаємо, раніше ми присали про те, як під час війни працюють мистецькі школи Дніпра.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: