Skip to content

Сьогодні вночі Дніпро накриє потужний зорепад: де дивитися

Сьогодні вночі Дніпро накриє потужний зорепад: де дивитися

Вже сьогодні мешканці Дніпра можуть насолодитися унікальним явищем – справжній метеорний дощ накриє Україну. Де дніпряни зможуть побачити це видовище – розповість «Наше Місто».

Щорічний серпневий зорепад Персеїд – одне з найвражаючих астрономічних явищ, яке відбувається в теплі літні ночі. Це метеорний потік, що утворюється від хмари пилу, залишеної кометою Свіфта-Таттла. Земля, рухаючись навколо Сонця, щорічно перетинає цю хмару з середини липня до середини серпня, викликаючи велику кількість падаючих зірок у нічному небі.

Цьогорічний пік зорепаду очікується в ніч з 12 на 13 серпня. Найкращий час для спостереження — після другої години ночі до світанку. Це астрономічне видовище можна побачити практично з будь-якої точки Землі, але найбільш вражаючим воно буде на відкритих просторах за містом, де немає штучного освітлення.

Для мешканців Дніпра, які планують спостерігати за Персеїдами з балкона, варто вибрати місце, орієнтоване на південь або схід. Саме в цих напрямках можна побачити найбільшу кількість метеорів, тоді як на заході та півночі їх буде значно менше.

Це чудова нагода насолодитися красою нічного неба та побачити справжній метеорний дощ, тож не пропустіть момент і підготуйтеся заздалегідь.

Нагадаємо, раніше ми писали: День молоді: ТОП-5 найцікавіших молодіжних проєктів Дніпра.

Читайте також: Дніпрянин Азад Мамедов вигадав, як робити повербанки з електронних сигарет.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: