Site icon Наше Місто

Росія влаштувала пожежу на ЗАЕС: що відомо та яка ситуація з радіацією

Пожежа на ЗАЕС: що відомо та яка ситуація з радіацією

Вечір 11 серпня ознаменувався черговою провокацією російських окупантів на Запорізькій АЕС. Підпаливши одну з градирень, вони спровокували хвилю тривоги серед мешканців Дніпропетровської області. На щастя, ситуація швидко стабілізувалася, рівень радіації залишається в нормі, а загроза для станції відсутня, пише «Наше місто».

Що відомо

Пожежа на Запорізькій АЕС, яку помітили мешканці Нікополя, викликала серйозну тривогу. Голова Нікопольської РВА, Євген Євтушенко, заявив, що, за попередніми даними, російські окупанти підпалили шини в одній з градирень станції. Ця провокація стала черговим доказом того, що окупанти готові піти на будь-які дії, аби дестабілізувати ситуацію в регіоні та посіяти паніку серед мирного населення.

Яка ситуація на станції та довкола неї

За словами Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, станом на 22:30 рівень радіації в районі Запорізької АЕС залишається незмінним та відповідає нормі. Водночас, він наголосив на посиленому моніторингу ситуації поблизу атомної станції.

“Пости Укргідрометцентру, розташовані поблизу станції, працюють в оперативному режимі, щоб забезпечити своєчасне простежування радіаційного фону”, – зазначав він.

Запорізька АЕС, хоча й перебуває під окупацією, продовжує функціонувати в штатному режимі наскільки це можливо, запевнив голова Нікопольської РВА. Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА, закликає мешканців області зберігати спокій

Варто зазначити, що градирні ЗАЕС, які є великими спорудами для охолодження конденсату з турбін, розташовані на значній відстані від самих енергоблоків. Їхнє призначення – відводити тепло від атомної станції в атмосферу. Таким чином, будь-які пошкодження цих споруд не становлять безпосередньої загрози для ядерної безпеки.

Раніше ми писали, у Дніпрі ніч минула без обстрілів: ситуація у місті на ранок 12 серпня.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version