Site icon Наше Місто

Навчальний рік 2024-2025: як вчитимуться школярі у Дніпрі

Навчальний рік 2024-2025: як вчитимуться школярі у Дніпрі

У Дніпрі родини активно готуються до початку нового навчального року. Відповідно до Закону «Про освіту», батьки учнів мають право обирати форму навчання для своїх дітей. Як вчитимуться діти у Дніпрі – дізнавалися журналісти ДніпроTV, пише «Наше Місто».

Родина Олени Мосіної-Корепіної вирішила повернутися до шкільних парт. Її син Ілля, який переходить до 4 класу, а племінниця до 6. Олена підкреслює, що, хоча діти під час великої війни здобували освіту як онлайн, так і офлайн, дистанційна форма навчання є складнішою через проблеми з інтернетом та відключення світла.

«Перший недолік дистанційної форми це не стабільне інтернет з’єднання, тому що не завжди вдається підключитися, то вчителя проблеми з перешкодами, то в нас, плюс відключення світла вони зіграли свою роль, це випробування було», – каже матір учня.

Багато батьків у класі Іллі підтримують вибір Олени, віддаючи перевагу очному навчанню через важливість соціалізації та присутності вчителя під час уроків. Ілля, як і більшість дітей, з нетерпінням чекає на зустріч з однокласниками та вчителями.

Юлія Говор, мати третьокласника, також прагне відправити свого сина до школи вперше, адже до цього хлопчик навчався дистанційно. Вона наголошує на важливості живого спілкування та дисципліни, що їх школа може забезпечити краще, ніж навчання вдома.

«Школа це не лише уроки, перерва, вчителька. Це ще і спілкування, спілкування з однолітками, вчителями, дисципліна, зараз я на уроці відповідаю, хочу до дошки , потім буде перерва будемо з друзями гратися», – каже пані Юлія.

Дніпровські школи пропонують батькам широкий вибір форматів навчання, включаючи індивідуальний та змішаний. Представники управління освіти наголошують, що кожен заклад самостійно визначатиме найбільш безпечні умови для учнів. Для тих дітей, які виїхали через війну, передбачені екстернат та дистанційна форма навчання з можливістю переведення оцінок за міжнародними стандартами.

Нагадаємо, раніше ми писали: Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: стало відомо, як будуть вчитися школярі.

Читайте також: Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: чи будуть в школах групи продовженого дня.

Фото: ДніпроTV

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version