Site icon Наше Місто

Куди піти у Дніпрі 12 серпня: афіша заходів

Сьогодні, 12 серпня, Міжнародний день молоді та День молоді в Україні. Віряни вшановують пам’ять святих мучеників Фотія і Аникити. До Нового року залишився 141 день. 12 серпня 2024 року — понеділок. 901-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні – дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

“Шедеври світового мистецтва очима дітей”

апрошуємо до Будинку Архітектора Дніпро на дитячу виставку робіт учнів Студії «Да!» «Шедеври світового мистецтва очима дітей». Експозицію можна відвідати по буднях з 10:00 до 19:00 до 31 серпня та на власні очі побачити 29 вільних копій портретів Мони Лізи та Листоноші Жозефа Рулена, виконані дітьми від 7 до 17 років.

Кожна робота впізнавана, але має власний характер – митець завжди вкладає щось від себе. Тому всі портрети різні та неповторні, бо ідея проєкту полягала не відтворити техніку оригіналів полотен Леонардо да Вінчі та Вінсента ван Гога, а доторкнутися до величного.

Де і коли: 10.00-19.00 у Будинку Архітектора, вул. Грушевського, 1, вхід вільний

Стрибки з мотузкою

Це відмінний варіант подолати страх висоти і позбутися від ще ряду залежностей і зарядитися позитивними емоціями.

Труба в Дніпрі висотою 125 метрів, стрибаємо з середнього ярусу на висоті 75 метрів, та с нижнього 35 метрів, падіння – приблизно 45-55 метрів з середнього та 20-25 метрів з нижнього. Кількість учасників стрибків строго обмежена – 25 осіб в день!

Де і коли: з 10:00 до 16:00. Стрибаємо в порядку “живої черги” 🙂 Вартість стрибків з труби, середній ярус 75 м – 1000 грн перший стрибок і 600 грн повторний в той же день; нижній ярус 35 м – 600 грн перший стрибок та 350 грн повторний того ж дня. З будь-яких питань пишіть / дзвоніть 0632950255 (Viber, Telegram).

Постійна виставка риб та плазунів в Акваріумі прісноводних риб

На виставці представлені багато видів риб як прісноводної фауни р. Дніпро, так і тропічні види.

Де і коли: 12:00-16:00 Монастирський острів, парк Шевченка, 50 грн, 30 грн. – дит.

Всеукраїнська виставка сучасного мистецтва “Практики CONTEMPORARY 2.0”

Одна з центральних робіт виставки – арт-об’єкт дніпровської художниці, керамістки, ілюстраторки Ірини Хворост «Украдене сонце», що переносить нас у   лютий   2022 року, коли російська федерація вперше застосувала масовані ракетні обстріли українських міст   «і надовго вкрала наше сонце.» Тоді всім стало зрозуміло, що це вбивча війна. Ця робота спонукає до осмислення буття, кожен з нас дивиться у дзеркало війни, шукаючи відповідь на питання: що унеможливить «рускій мір» в Україні?

Тема війни наскрізно проходить у представлених авангардних зображеннях Олесі Геращенко (Шабмур) родом з Маріуполя. Це композиція «Боривітер», яку авторка створила на знак пам’яті відомої художниці-шістдесятниці Алли Горської. Олеся брала участь у першій виставці «Практики CONTEMPORARY 2023 » і зараз пропонує новий твір. « Моїм справжнім наміром було переглянути деякі з ескізів, фотографій і спільних робіт Горської, які представляли Маріуполь, рідне місто, у яке я не сподіваюся повернутися найближчим часом. Велика фотографія демонструвала жахливі пошкодження мозаїчного панно Алли Горської у Маріуполі внаслідок обстрілу російських військ. Я вирішила попрацювати з плоским зображенням «Боривітру», «загоївши» пробій дрібною мозаїкою. До вибору матеріалів я застосувала японський метод відновлення – кінцугі, в роботі використано приблизно 9000 стразів, які я закріпила на полотні одне за одним. Іноді я уявляла, як пава Алли Горської, інкрустована у власну долю, оживає, здобуває снаги вивільнитися і, пронизавши скло вікна, набуває свободи.», – ділиться роздумами Олеся Геращенко.

Картина художниці та музиканта дніпрянки Олесі Бєлогорцевої «У твоїх очах» обрана на афішу цієї виставки «Практики CONTEMPORARY 2.0». Її ідея полягає у всеперемагаючій силі життя, спокійній його течії та мріями про мирне буття зруйнованих міст і доль.

Креативні підходи авторів виставки часом вражають незвичайним поєдненням простих матеріалів. У техніці upcycling дизайнер Марія Малахова виконала свої скульптурні композиції «Птах» і «Дракон», які створила з дроту, нейлону та ниток. Вони демонструють, як з хаосу народжуються ідеї та фантазії, знаходячи свій шлях до польоту. Нові реальності, де кожен елемент знаходить своє місце, кожна ідея оживає і набуває форми.

Аналогові колажі «Жінка та війна» представила художниця Марі Раунд, її дизайнерські роботи привертають несподіваністю зображень, рухом думки, втіленням задуму.

Художниця Ая Кіт позиціонує свої графічні роботи, як « оптики, з яких різні люди дивляться на світ і на життя». Її стиль самобутній, авторськи упізнаваний ще з минулорічних серій на «Практики CONTEMPORARY 2023».

Паперові та діджитал-колажі, фото, стріт-арт представлені в роботах авторів, яким від 18 і більше.

Де і коли: 10:00-19:00 у Будинку мистецтв, вул. Філософська, 23, вхід вільний

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, які таємниці приховує пішохідний міст на Монастирський острів

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version