Site icon Наше Місто

Коли в Україну повернуться графіки відключення світла: у ДТЕК назвали місяць

Когда в Украину вернутся графики отключения света: в ДТЭК назвали месяц

Ситуація з відключеннями електроенергії в Україні значно покращилася завдяки сприятливим погодним умовам та збільшенню виробництва електроенергії. Графіки планових відключень наразі скасовані. Однак енергетики попереджають, що з другої половини жовтня ситуація може змінитися і відключення можуть повернутися. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на телеграм канал ДТЕК.

Послаблення спеки в серпні та зростання обсягів генерації електроенергії сприяли зменшенню дефіциту електроенергії в Україні. Після екстремально високих температур у липні, які викликали значний попит на електроенергію для охолодження, помірні температури в серпні дозволили українцям комфортно обходитися без додаткових джерел охолодження.

Завершення планового ремонту на атомних електростанціях та активне впровадження відновлювальних джерел енергії дозволило значно збільшити виробництво електроенергії в Україні. Це, в свою чергу, дало змогу повністю відновити стабільне електропостачання для всіх споживачів.

Ситуація з електропостачанням в Україні до середини жовтня має бути стабільною за умови відсутності нових російських атак на енергетичну інфраструктуру. Проте, з настанням холодів, ДТЕК прогнозує повернення до графіків відключень. Це пов’язано з масштабними руйнуваннями енергетичних об’єктів, спричиненими російськими обстрілами, внаслідок чого Україна втратила близько 9 ГВт потужності.

Раніше ми писали, де у Дніпрі сьогодні не буде світла: перевір свою адресу.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version