Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Дніпрянин Азад Мамедов вигадав, як робити повербанки з електронних сигарет

Потужний молодіжний проєкт під назвою «FrontPower», який є однією з ланок допомоги фронту, з’явився восени 2023 року. Тоді молодь Дніпра  почала створювати повербанки для військових. Корпус зарядного пристрою робили на 3D принтері, а батарею, яка потім живить гаджети, з акумуляторів, які діставали з використаних електронних сигарет. До кожного повербанку  учасники проєкту докуповують плати і потім все це збирають разом.  

Проєкт «FrontPower» був започаткований у партнерстві з департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, Молодіжною радою Дніпра та благодійним фондом «Департамент добрих справ». Керує «Front Power» Азад Мамедов.  

Загалом цей проєкт я створив, коли проходив стажування в департаменті молоді та націонал-патріотичного виховання, – розповів «Нашому місту» Азад Мамедов. –  Озвучив свою ідею   Сергію Луденському, який тоді був заступником директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. Вона йому сподобалась, він допоміг створити цей проєкт. Ми почали збирати людей в команду, справа пішла. Наразі біля 30 чоловік беруть участь у виробництві, плюс у нашій команді ще є приблизно 14 дівчат та хлопців.

Окрім допомоги фронту, «Front Power» надає психологічну підтримку людям, які приходять на виробництво. Всі між собою дружать, проводять тімбілдінгі та різноманітні заходи. Наразі активісти зробили більш ніж 200 повербанків та одну зарядну станцію.  

Я народився у Дніпрі, після школи вступив до Київського національного економічного університету, –  ділиться Азад Мамедов. – Зараз я навчаюся дистанційно, перейшов на четвертий курс. А ще працюю в громадській організації  «Десяте квітня». Після закінчення війни планую активно брати участь у розбудові державі. Моя мрія поїхати в український Крим,  в ті місця, де я провів дитинство. Побувати у Феодосії  та піднятися на гору Аю-Даг.

Фото з архіву Азада Мамедова.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як дніпровська молодь допомагає фронту.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: