Site icon Наше Місто

Африканська спека повертається: яку погоду очікувати в Дніпрі

Африканська спека повертається: яку погоду очікувати в Дніпрі

У другій половині тижня очікується значне потепління в Україні. Це пов’язано з надходженням теплої повітряної маси з Африки. Синоптики прогнозують, що температура повітря в деяких регіонах країни підніметься до 35-37 градусів за Цельсієм. Про це розповіла начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, пише «Наше місто».

За прогнозом синоптиків, у найближчу добу Україну охопить хвиля прохолоди, яка рухатиметься з північного заходу. Це повітряне маси, що формуються над Скандинавією та Балтійським морем, принесуть відчутне зниження температури.

З четверга, 15 серпня, очікується зміна напрямку повітряних потоків на західний та південно-західний. Ця зміна призведе до проникнення на територію України теплого повітря африканського походження з Балкан. Протягом наступних п’яти днів, до 20 серпня, ця тепла повітряна маса пошириться на всю країну.

За її словами, 18-22 серпня очікується сильна спека – температура на півдні, центрі та сході може піднятися до 35-37 градусів.

“Водночас 40 градусів поки не очікуємо”, – сказала Голеня.

Погода у Дніпрі

Найспекотнішими днями прийдешнього тижня мають стати субота та неділя, 17 та 18 серпня відповідно. Термометри показуватимуть в цей день до +30. Аналогічна температура очікується і у понеділок.

Раніше ми писали, як аномальна спека на Дніпропетровщині вплинула на урожай у 2024 році.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version