Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Де у Дніпрі вчать на ветеренарів

Багато років професійних лікарів-ветеринарів готують у Дніпровському аграрно-економічному університеті. Ця спеціальність має велику популярність у дніпрян. Про це повідомляє «Наше місто».

Професія лікаря ветеринарної медицини важка, відповідальна і дуже важлива. Не дарма ж кажуть, що медицина лікує людину, а ветеринарія оберігає людство.

– На перший курс ми набираємо 165 осіб і охочих вступити у нас багато, – розповідає Іван Бібен, декан факультету ветеринарної медицини ДДАЕУ. – Особливість навчання в тому, що у нас немає бакалаврів і спеціалістів. Навчання триває шість років, і ми випускаємо тільки магістрів.

Цікаво, що за останні 15 років вступають на факультет переважно дівчата, які становлять приблизно 65 відсотків. Роботи ветеринарам вистачає. У Дніпрі функціонують близько 100 ветеринарних клінік і практично в кожній працюють наші випускники. Років двадцять тому випускник нашого факультету працював у кримському дельфінарії. Що потрібно, щоб стати хорошим фахівцем? Насамперед любити біологію, цікавитися наукою, постійно вчитися і не зупинятися на досягнутому.

Раніше ми писали проте, що у Дніпропетровській області лисиця зі сказом нападає на дворових собак.

Фото Івана Бібена

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: