Site icon Наше Місто

В Україні змінять вимоги до всіх магазинів та супермаркетів: які нововведення запроваджують

В Украине изменят требования ко всем магазинам и супермаркетам: какие нововведения вводят

Урядом України прийнято рішення про обов’язкову інклюзивніть торговельних закладів на території країни. Це означає, що всі магазини мають забезпечити безперешкодний доступ для осіб з обмеженими можливостями та інших маломобільних груп населення. Для цього передбачається обладнання входів пандусами та ліквідація архітектурних бар’єрів, таких як пороги. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (“Слуга народу”) у телеграм каналі, пише «Наше місто».

Відповідно до сучасних державних будівельних норм, усі нові та реконструйовані торговельні приміщення, незалежно від їх призначення та форми власності, мають бути обладнані з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Ці вимоги стосуються як будівництва, так і проведення ремонтних робіт.

За даними Міністерства економіки, в Україні проживає 2,7 мільйона осіб з інвалідністю, (зокрема 156 тис. дітей). Це становить 6,6% від загальної чисельності населення країни. Незважаючи на таку значну частку громадян з особливими потребами, досі не вдалося забезпечити повну доступність магазинів для всіх категорій населення.

Тому нові правила мають впорядкувати питання вимог до торговельного обслуговування.

Раніше ми писали, як аномальна спека на Дніпропетровщині вплинула на урожай у 2024 році.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version