Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Стихійна торгівля у Дніпрі: чи безпечно купувати продукти на вулиці

Стихійна торгівля

У сучасному світі вибір серед різних місць для здійснення покупок стає дедалі різноманітнішим. Деякі вважають за краще відвідувати традиційні магазини, в той час як інші віддають перевагу риночку біля будинку. У чому ж різниця між цими двома варіантами, і який із них є найкращим – читайте в матеріалі «Наше місто».

Спека не вплинула на кількість продавців на стихійних ринках. Вживання такої продукції загрожує здоров`ю. А дізнатися про її якість і свіжість можна хіба що «на око» та за запахом. Тут спрацьовує принцип – захисти себе сам.

Задля безпеки містян фахівці КП «Дніпровські активи» проводять рейди щодо недопущення стихійної торгівлі без потрібних документів. Перевіряють «стихійку» і за зверненнями та скаргами місцевих мешканців. Цього разу інспектували проспект Олександра Поля.

«Перевірені точки сьогодні, мають дозвільні документи. Це дуже тішить. Підприємці прислухаються до наших зауважень та укладають договори на торгівлю. Проте деякі мали документи, дійсні до 31 липня. Тому нагадали, що треба їх поновити», – розповів головний спеціаліст юридичного відділу КП «Дніпровські активи» ДМР Даниїл Цебенко.

Усі точки, перевірені сьогодні, мають дозвільні документи. В цьому разі журналістам «Наше місто» захотілось порівняти ціни, можливо, все таки маленькі ринки мають сенс, бо на перший погляд там буде економніше.

«На ятках у жінки – помідори-сливки (по 30 грн), солодкий перець (по 35 грн) огірки (20 грн), синенькі (35 грн), морква, бурячок (по 20 грн),  а також часник нового врожаю (150 грн /кг). Одним словом – непоганий набір для смачного салату або борщу», – йдеться у повідомленні.

Втім, з’ясувалося, що саме швидкість – ключова перевага базарчика. Адже ціни на ті ж самі овочі в супермаркеті – нижчі, аніж у стихійних продавців. Приміром, завітавши до “Варусу” в той самий день ми побачили, що помідори там продають по 25 грн, солодкий перець – по 25 грн, морква коштує всього 10 грн, картопля – 18.

Зрештою, вибір між ринком та магазином залежить від переваг кожного покупця. Деяким подобається атмосфера ринку та можливість вибору з різних продавців, у той час як інші віддають перевагу комфорту та надійності магазинів. Важливо пам’ятати, що кожне з цих місць має переваги та недоліки, і ідеальний вибір може залежати від ситуації та конкретних потреб покупця.

Раніше ми писали, стихійна торгівля у Дніпрі 90-х: як це було.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: