Skip to content

Якою буде осінь 2024 в Україні: прогноз синоптикині на вересень-листопад

Ксенія Куземко

Якою буде осінь 2024 в Україні: прогноз синоптикині на вересень-листопад - Наше Місто

Цьогорічна погода в Україні характеризується аномально високими температурами, особливо в липні, коли країну охопила небувала спека. Після цього настало деяке похолодання. Якої ж погоди чекати у вересні, чи буде перший місяць осені теплим – розповіла завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, пише «Наше місто» з посиланням на OBOZ.UA.

Представниця Укргідрометцентру зазначила, що на цей момент можна говорити лише про загальні кліматичні особливості осені 2024 року. Детальніший прогноз погоди на весь сезон настільки далеко вперед зробити неможливо. Тому зараз фахівці оперують лише загальними тенденціями у погодних умовах.

«Є тенденція, що протягом останніх 20 років найчастіше вересень буває теплим, ще триває літо. До 20 – 25 вересня середньодобова температура може становити +15 градусів і навіть вище. Це означає, що в нас ще продовжується метеорологічне літо», – розповіла Наталія Голеня.

Вересень в Україні традиційно радує теплою погодою. Середня добова температура в перший осінній місяць коливається від +13 до +17 градусів по всій країні. На півдні може бути навіть тепліше – до +20 градусів, тоді як у горах трохи прохолодніше – від +9 до +15 градусів.

Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів зазначила, що погода у вересні може бути досить мінливою. Наприклад, у південних та південно-східних регіонах країни спостерігаються періоди аномальної спеки з температурою повітря, що сягає +38 градусів за Цельсієм. Водночас, у північних та західних областях температура повітря може досягати +30-35 градусів. Проте, не виключені й різкі зміни погодних умов, пов’язані з вторгненням арктичного повітря, що може призвести до заморозків.

Жовтень традиційно асоціюється з бабиним літом – періодом несподіваного потепління посеред осені. Цей теплий відрізок часу може тривати від кількох днів до кількох тижнів і спостерігається щорічно.

Листопад, як правило, приносить з собою більш дощову та похмуру погоду, яка характерна для осіннього періоду в Україні. Цей місяць є перехідним від теплої пори року до холодної зими.

 Раніше ми писали, у Дніпрі та області перевірили якість питної води.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: