Skip to content

У Дніпрі завершують ремонт унікальних трамвайних вагонів з панорамним дахом

У Дніпрі завершують ремонт унікальних трамвайних вагонів з панорамним дахом

З метою контролю якості ремонтних робіт черговий по місту відвідав депо, де відновлюються трамваї, отримані від Лейпцига. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на ппрес-службу міськради.

Нагадаємо, що Лейпциг ініціював передачу трамваїв Дніпру в кінці минулого року, запропонувавши символічну плату. Таким чином, фактично їх нашому місту подарували.

За словами Нікіти Керенцева, провідного фахівця КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради, наразі триває процес адаптації вагонів, які прибули з Лейпцига на початку цього року. Усього надійшло 26 вагонів, і наразі їх оновлюють у вагоноремонтній майстерні. Вже відремонтовано два вагони, які зараз проходять обкатування і незабаром з’являться на вулицях Дніпра. В ході ремонту вагони фарбують відповідно до дизайн-коду міста, замінюють візки через різницю у ширині колій та, за потреби, проводять діагностику і заміну обладнання. Вагони оснащені сучасною енергоощадною системою керування, що дозволяє зекономити до 30% електроенергії, а також модернізованими салонами та освітленням.

З цієї партії, а саме з 26 вагонів, 2 мають панорамний дах. Таких Лейпциг ще не передавав. Вони в Україні унікальні.  

«Ми сподіваємося, що зможемо здивувати пасажирів цими вагонами. Вони насамперед будуть екскурсійні, тут запланована аудіосистема, за допомогою якої гіди зможуть розповідати усім цікавинки Дніпра. Сподіваємось, що на найближчі 3-4 тижні ми завершимо оновлення, а побачити ці вагони можна буде восени», — розповів заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков, який 9 серпня є черговим по місту. 

Він також перевірив пункт незламності на просп. Сергія Нігояна, 49. 

Іван Васючков повідомив, що у пунктах незламності є всі необхідні зручності: подовжувачі, Wi-Fi, туалет, аптечка, технічна та питна вода, а також пандус і кнопка виклику чергового для допомоги маломобільним людям. Дніпряни можуть зарядити свої електронні пристрої, зігрітися, послухати радіо та випити гарячий чай. Генератори завжди готові до роботи та встановлені відповідно до норм, а сам пункт вміщує до 20 осіб. Загалом на базах комунальних підприємств департаменту функціонує 6 таких пунктів, розташованих у віддалених районах міста, щоб забезпечити зв’язок та електроенергію для ще більшої кількості дніпрян.

Адреси 6 пунктів незламності:

  • проспект Сергія Нігояна, 49
  • вулиця Холодильна, 2
  • проспект Богдана Хмельницького, 31-А
  • вулиця Миколи Руденка, 106
  • проспект Свободи, 74
  • вулиця Бориса Кротова, 15-А

Нагадаємо, раніше ми писали: Студенти Дніпра передали дві автівки 128-й бригаді ТрО.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: