Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ В автошколі для людей з інвалідністю при ДДУВС допомагають обладнати авто ручним керуванням

Михайло Чернов

В автошколі для людей з інвалідністю при ДДУВС допомагають обладнати авто ручним керуванням

Для військових, ветеранів з інвалідністю ця важлива можливість – безкоштовна. Людина, яка має автівку, може звернутися, та їй допоможуть встановити ручне керувення, зокрема – перемикання механічної коробки передач. Про це Нашому місту повідомив Євген Хохлов, керівник автошколи для людей з інвалідністю, яка створена та працює на базі  Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Можливість керувати автівкою – надзвичайно важлива для людей з інвалідністю. Тож проєкт, що реалізується на базі ДДУВС – вкрай актуальний та затребуваний. Станом на зараз навчання вже успішно пройшли понад 50 осіб з інвалідністю, 27 військових.

Заняття тривають просто зараз, учасники навчаються на спеціальних автівках, які оснащені ручним перемиканням зчеплення. Один з них – Микола Фоменко, військовослужбовець, який  служив у 108-й бригаді ТрО. Після  поранення та втрати нижньої кінцівки він проходить лікування, хлопцеві встановили тимчасовий протез у Дніпровському державному протезному підприємстві. Микола вирішив не гаяти часу, попри поранення – навчитися керувати машиною, отримати водійські права.

В автошколі для людей з інвалідністю при ДДУВС допомагають обладнати авто ручним керуванням

Таку унікальну можливість надає автошкола при ДДУВС.  Заклад має спеціальні навчальні автівки, оснащені в т.ч. ручним керуванням, учасникам навчання допомагають досвідчені інструктори, пояснює керівник автошколи Євген Хохлов.

– Вже маю 36  годин практики, – розповідає хлопець. – На початку було трішки страшнувато, оскільки раніше за кермом не сидів, а зараз все добре, спокійно пересуваюся по місту разом з інструктором,  відпрацьовуємо маршрути. 

Невдовзі хлопець буде готуватися до іспитів, аби отримати посвідчення водія,   в перспективі планує придбати власну автівку. Після навчання Микола впевнений в своїх силах.

– Нема побоювань чи хвилювань під час водіння, – каже хлопець. – Всім побратимам, які запитують про мій досвід, також можу порадити: варто вчитися, отримувати права – це дуже корисно! 

В автошколі для людей з інвалідністю при ДДУВС допомагають обладнати авто ручним керуванням

В автошколі не лише навчають керувати автівкою, а й готові допомогти обладнати автівки для ручного керування. Для військових, ветеранів з інвалідністю завдяки підтримці фонду “Воїну – гідна праця” така важлива послуга  буде максимально доступною або взагалі безкоштовною, як власне.і навчання в автошколі, зазначає керівник автошколи Євген Хохлов.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: