Skip to content

Мобілізація в Україні: коли почнуть штрафувати за порушення правил військового обліку

Ксенія Куземко

Коли почнуть штрафувати за порушення правил військового обліку

Порушення правил військового обліку може призвести до штрафів. Вже за кілька місяців, наприкінці вересня, територіальні центри комплектування почнуть накладати штрафи на військовозобовʼязаних громадян. Про це розповів нардеп Олександр Федієнко в ефірі “Еспресо“, пише «Наше місто».

«Шановні громадяни України, нагадую про важливість дотримання чинного законодавства, зокрема, своєчасного звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. В умовах воєнного стану кожен військовозобов’язаний має відповідально поставитися до своїх обов’язків. Відтермінування таких дій може призвести до неприємних наслідків у вигляді штрафів, які набудуть чинності вже найближчим часом», – зазначив Федієнко.

Народний депутат зазначив, що накладення штрафів на військовозобов’язаних здійснюватиметься після того, як територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) проведуть перевірку даних у єдиному державному реєстрі “Оберіг”, куди вносяться всі актуальні відомості про військовий облік громадян України.

При цьому парламентарій підкреслив, що відсутність фізичного військово-облікового документа не буде підставою для штрафування, якщо у чоловіка є його електронний аналог у мобільному застосунку “Резерв+”.

Раніше ми писали, у Міноборони розповіли, як ТЦК перевірятимуть військовозобов’язаних на вулицях за новим порядком.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: