Site icon Наше Місто

У Дніпрі розповіли, які щеплення повинна мати дитина перед навчальним роком

Навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: які щеплення повинна мати дитина - Наше Місто

У нашій області вже половина населення отримала необхідні профілактичні щеплення згідно з державним календарем. Це дуже важливо для здоров’я кожного з нас. Перед тим, як відправити дитину до школи, батьки повинні обов’язково перевірити, чи всі необхідні щеплення зроблені. Це допоможе уберегти дитину від багатьох хвороб. Які щеплення потрібні дитині до школи – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на Відкритий.

Наближається новий навчальний рік, і лікарі попереджають про можливе збільшення кількості захворювань на кір та кашлюк серед дітей. Щоб убезпечити своїх дітей, батькам рекомендується перевірити, чи всі необхідні щеплення були зроблені вчасно. Якщо виявиться, що якісь щеплення були пропущені, важливо якнайшвидше звернутися до лікаря та надолужити їх.

«Національний календар щеплень – це захист від 10 небезпечних хвороб. Усі мають бути вакциновані від туберкульозу (БЦЖ), гепатиту В, кашлюку, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, гемофільної інфекції та поліємеліту. Ці хвороби не просто небезпечні  – вони можуть призвести до інвалідності або навіть смерті. Особливо важливо, щоб усі діти були вакциновані, адже в колективах (садочках, школах) відсутність щеплень створює величезний ризик для здоров’я всіх дітей. Усі необхідні вакцини надаються державою безкоштовно, і в Дніпрі їх достатньо. Щеплення можна зробити як у державних, так і в приватних клініках – всі вони уклали договори з Національною службою здоров’я. Більшість щеплень за календарем робляться в дитинстві, але деякі потрібно повторювати і в дорослому віці», – розповіла лікар-епідеміолог відділу імунопрофілактики Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олена Портняга.

Незважаючи на це, рівень вакцинації в Дніпропетровській області залишається недостатнім – лише трохи більше половини населення вакциновано. Особливо низький рівень вакцинації від кашлюку, хоча кількість захворювань на цю хворобу по всій Україні зросла в 30 разів!

Коли дитина не отримала всіх необхідних щеплень за графіком, важливо якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря, щоб скласти індивідуальний план вакцинації.

Раніше ми писали, навчальний рік 2024-2025 у Дніпрі: стало відомо, як будуть вчитися школярі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version