Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі на звалищі оселилися десятки лелек

Новокодацькому районі поруч із місцевим звалищем городяни помітили скупчення лелек. Доля кількох десятків птахів турбує дніпрян. Про це повідомляє “Наше місто”.

На думку городян, 30-40 птахам загрожує небезпека, оскільки звичної їжі для пернатих там немає. Про це на своїй фб-сторінці повідомив голова Новокодацького району Олег Денисенко:

Фото із фб-сторінки Олега Денисенко

«До мене звернулись мешканці з незвичним проханням. Ніколи не стикалися з вирішенням даних питань. Можливо у групі є фахівці? Підкажіть будь ласка шляхи вирішення даного питання?».

Фото автора

Ситуацію прокоментував “НМ” Олександр Пономаренко, старший науковий співробітник природного заповідника “Дніпровсько-Орільський”.

– Це передлітне скупчення птахів, – зазначає зоолог. – Нормальне явище. Лелеки гніздяться парами, займають певну ділянку і контролюють гніздову та кормову територію.   Родичів туди не пускають. Усе чітко. У цьому випадку маємо справу з передміграційним скупченням. Буває, що спостерігають по 200-300 птахів. Чому поруч зі звалищем? Лелека – зоофаг і харчується тваринами, яких може зловити. А там крім звичних ящірок і вужів маса мишоподібних гризунів. Тому захищати птахів не потрібно. Зазвичай у середині серпня лелеки почнуть відлітати на південь.

Раніше ми писали про те, де у Дніпрі можна спостерігати та годувати нутрій.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: