Site icon Наше Місто

Пішла воювати після загибелі на фронті чоловіка: історія чемпіонка світу, яка знаходиться у лавах ЗСУ

Чемпіонка світу воює у ЗСУ

Вона невисокого зросту – метр п’ятдесят. Це ускладнює для тендітної дівчини швидко дістатися до високого бронетранспортера. До війни вона була титулованою спортсменкою з Дніпра. Однак, після трагічної загибелі чоловіка на фронті, вирішила долучитися до Збройних Сил України. З якими труднощами зіткнулась, як її сприйняли чоловіки та про що мріє захисниця на псевдо Бантік – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Подружжя дізналось про початок повномасштабної війни під час мандрівки Карпатами. Напередодні вони підкорили Говерлу і були щасливими. Павло –  відомий у Дніпрі тренер, Оксана – багаторазова чемпіонка України з пауерліфтингу, рекордсменка України з жиму лежачи, переможниця європейських і світових чемпіонатів. Вже під час війни тендітна дівчина стала чемпіонкою світу з жиму лежачи в екіпіруванні.

Під час відпочинку в Карпатах, після успішного сходження на Говерлу, подружжя з Дніпра дізналося про початок повномасштабної війни. Павло –  відомий у Дніпрі тренер, Оксана – багаторазова чемпіонка України з пауерліфтингу, рекордсменка України з жиму лежачи, переможниця європейських і світових чемпіонатів. Вже під час війни тендітна дівчина стала чемпіонкою світу з жиму лежачи в екіпіруванні.

Після спортивних змагань Павло пішов воювати. За кілька місяців після початку служби загинув під час контрнаступу на Харківщині.

Оксана хотіла служити саме на бойовій посаді, а не в штабі. У багатьох підрозділах їй відмовляли, пропонували стати діловодом. Але Оксана домоглась свого і стала операторкою дронів.

Нині титулована спортсменка успішно вражає ворожу техніку та живу силу, спить в окопі, користується  авторитетом у побратимів.

На війні важко, є проблеми з водою, немає чистої постілі, в окопі дошкуляють комахи, взимку – багнюка. Але до цього звикаєш, ділиться військова. Лише іноді вона мріє про сукню та підбори.

Оксана ще не знає, чим буде займатися після війни. Єдине в чому впевнена – піде у тривалий похід у гори.

Раніше ми писали, ми якимось дивом не потрапили в полон: історія поліцейського з Маріуполя, який служить у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version