Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ ОФІЦІЙНО Куди звертатися у Дніпрі дітям та молоді за психологічною допомогою

У Дніпрі денний центр соціальної адаптації дітей та молоді нещодавно змінив адресу. Про це журналісти «Нашого міста» дізналися на місці події.

При Дніпровському міському центрі соціальних служб вже понад рік працює денний центр соціальної адаптації дітей та молоді, – розповідає  Анастасія Тищенко, директорка Дніпровського міського центру соціальних служб.  – Його фахівці надають послуги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. А також тим родинам, де є діти з ВІЛ-інфекцією. Тут проводяться тематичні лекції, семінари, тренінгові заняття. Фахівці денного центру можуть проводити експрес-тестування на ВІЛ для того, щоб виявити можливу хворобу у людей з груп ризику.

Зараз у денному центрі отримують послуги 37 сімей, серед них 80 дітей. Тут також проводяться розважальні заходи: наприклад, екскурсії до музеїв Дніпра. Велике значення має допомога психолога. Адже ВІЛ-інфіковані діти у віці 7-10 років вже мають знати про свій діагноз та отримати інформацію про те, як з ним жити. Найкращий варіант, коли про це маленькому пацієнту розкажуть спеціалісти.

 Денний центр соціальної адаптації дітей та молоді знаходиться за адресою пр. Петра Калнишевського, 55, тел.  +38  067 200 26 80. Також у разі потреби можна звернутися за консультацією до служби психологічної та правової допомоги “Телефон довіри” за номером  +38 (056) 767-18-41.

Фото Валерія Кравченка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Дніпрі відбувся захід, на якому обговорили проблеми ВПО.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: