Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі трамвайний переїзд на жвавому перехресті капітально ремонтують вперше за 30 років

Супрун Юлія

ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі

У Дніпрі до кінця літа планують закінчити капітальний ремонт  трамвайного переїзду на жвавому перехресті проспекту Лесі Українки та вулиці Степана Бандери, на якому масштабні роботи не проводили з минулого століття. Минулої зими та навесні водії автівок вимушені були об’їжджати по зустрічній смузі вибоїни, що утворилися навколо колії. Як просуваються ремонтні роботи, пише “Наше місто”.

Те, що у Дніпрі активно ремонтують трамвайні переїзди відчувають місцеві водії, адже такі роботи завжди пов’язані з масштабним перекриттям руху. Зокрема, переїзд на перехресті проспекту Лесі Українки та вулиці Степана Бандери буде непроїзним щонайменше до кінця літа. Але ці незручності варті того, щоб його нарешті відремонтували. Оновлений трамвайний переїзд – це безпека руху, комфорт пасажирів та збереження інфраструктури.

ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
Ремонт планують закінчити до кінця літа. Фото: Валерій Кравченко

На цій локації масштабні ремонтні роботи проводили майже 30 років, розповідає  Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт”. –  Колія зносилася, шпали теж, більша частина шпал ще дерев’яні. Питання ремонту давно назрівало, його планували провести ще до війни. У 2021-му встигли відремонтувати переїзд на перехресті вул. Степана Бандера і пр. Яворницького. А потім війна відклала всі плани.

Довгоочікуваний ремонт аварійного трамвайного переїзду на перехресті проспекту Лесі Українки та вулиці Степана Бандери розпочався 15 червня. Він  проходить у кілька етапів і зараз вже закінчують другий. Планується, що всі работи завершать до 27 серпня.

У нас термін до кінця літа, щоб 1 вересня студенти, школярі та і всі інші містяни вже поїхали по цій ділянці без обмежень, – розповідає Нікіта Керенцев, провідний фахівець КП “Дніпровський електротранспорт”.

ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
ремонт трамвайного переїзду у Дніпрі
Через ремонтні роботи перекритий рух транспорту. Фото: Валерій Кравченко

Під час ремонту буде повністю замінено 273 метри рейкового полотна в одноколійному вимірі. На ділянках колії, що суміщені з автомобільною проїжджою частиною, за безшпальною технологією вкладуть залізобетонні плити, а на ділянках відокремленого полотна буде вкладено рейки на шпали. Також буде замінено один електрифікований стрілочний перевод та один механічний. Окрім того, з’являться більш комфортні посадкові платформи для пасажирів.

Переїзд на Українки – Бандери став дев’ятим серед тих, які у Дніпрі ремонтують з початку 2024 року. 

Де трамвайні переїзди вже відремонтовані

  • пр. Богдана Хмельницького – вул. Шинна;
  • пр. Богдана Хмельницького – вул. Стромцова;
  • пр. Богдана Хмельницького – вул. Незалежності;
  • пр. Богдана Хмельницького – вул. 152-ї Дивізії;
  • пр. Богдана Хмельницького – вул. Барвінківська;
  • пр. Дмитра Яворницького – пл. Вокзальна;
  • пр. Лесі Українки – вул. Фабра;
  • пр. Миру – Донецьке шосе.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на Соборній площі вночі ремонтують колію.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: